Datum objave: 24. Listopad 2011

Mario Guberina: "Na klaviru ću svirati "house" glazbu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Sedamnaestogodišnji Šibenčanin Mario Guberina posljednjih nekoliko tjedana u rodnom gradu uživa status prave glazbene zvijezde, a sve zahvaljujući showu Supertalent gdje je oduševio žiri i publiku obradama hitova narodne glazbe koje je izveo- na klaviru. Pjesme Halida Bešlića i Kemala Montena u njegovoj izvedbi zvuče fenomenalno, a Mario nam otkriva nova iznenađenja koja sprema za polufinalnu emisiju uživo, tad će na klaviru svirati house hitove.
„Iako je balkanski mix odlično prošao kod žirija, želim objediniti više žanrova i pokazati da znam svirati sve vrste glazbe, a na klaviru se sve može izvesti. Za iduću emisiju u tri minute koliko smo vremenski ograničeni za nastup, svirati ću mix svih žanrova, među njima i house glazbu“, najavljuje energični Mario, maturant Ekonomske škole, koji je zbog razgovora s nama „picao“ školski sat. Opraštaju li mu profesori izostanke sad kad je postao televizijska zvijezda, pitamo: „Uvik san bija vražji i to se nije promijenilo. Ne mogu sad kroz Supertalent izbrisati mrlje koje su se nataložile kroz godine“, smije se Mario dok mama Silva objašnjava da mu je glazbeni talent otkriven još u vrtiću: „Tete iz vrtića su me upozorile da je iznimno muzikalan i predložile da ga upišem u glazbenu školu. Kroz osnovnu školu pjevao je u četiri zbora, a osim za glazbu talentiran je i za slikanje i kiparstvo“, kaže ponosna mama.

Budući novinar -glazbenik

Mario tvrdi da mu je od kiparstva draža glazba što je tata, poznati kipar Ale Guberina prihvatio bez prigovora. „Ćaći je malo ža' šta mi je glazba važnija, ali nije se bunio. Umjetnost i dalje obožavam, ali kao hobi, ne mislim se time baviti u životu. Glazba je samo moja, ona opčinjava dušu i pomaže u rješavanju problema. Pogledajte samo Afrikance, koliko god im bilo teško uvijek plešu i pjevaju. To im je ponekad i jedino pozitivno u životu“, priča karizmatični umjetnik koji je završio osnovnu glazbenu školu, no klasika ga nikad nije zanimala. Za sebe kaže da mu melodije dođu „po sluhu“, note nije vidio godinama. Ne brine ga što nije savršeno tehnički potkovan, a osim klavira kojeg svira od sedme godine, voli gitaru i violinu.
Osim eventualne pobjede na Supertalentu Marija ove godine čeka državna matura i upis na fakultet: „Glazba će uvijek biti tu kao alternativa, no želim upisati novinarstvo. To me oduvijek zanimalo, uvijek sam volio biti informiran, sve me zanima pa se novinarstvo samo nametnulo“, kaže nam budući kolega, dok mama dodaje kako su im prijatelji i poznanici u više navrata savjetovali upravo to zanimanje za sina.
Do diplome se Mario ne treba brinuti za studentski džeparac: „Svirao sam već na Zlarinu u konobi. Zaradio sam taman toliko da sebi platim sendvič i pivu“, smije se. Pošto od sviranja već zarađuje, dobar plasman na Supertalentu ne može škoditi, a što je pripremio da šarmira žiri i publiku poslušajte u nedjelju, 6. studenog.

U međuvremenu uživajte u još jednom Balkan mixu, a ovaj put na repertoaru su Toše Proeski i Đorđe Balašević:

Iz kategorije: Vijesti