Datum objave: 21. Listopad 2011

Kalmeta i Kulušić u Šibeniku žestoko protiv oporbe

Dora Žganjer
Dora Žganjer

„Često me zaboli, a to se događa i ovdje u Šibeniku, kada mi spočitavaju da gledam samo na interese Zadra. To je jedna opasna teza koja se namjerno plasira, a nije istina. Mi gledamo jednako na svaki kutak Hrvatske i 9. izborne jedinice. Ali nismo mi krivi što se u onim jedinicama lokalne samouprave, gdje na vlasti nije HDZ, poput Šibenika ili Dubrovnika malo ili ništa ne radi, naspram onim mjestima gdje vlast ima HDZ pa se puno više radi i realiziraju projekti. Najbolji pozitivan primjer je grad Knin gdje trenutno postoji 600 milijuna kuna investicija, a u Šibeniku se investira ono što država donese zahvaljujući Županiji i saborskim zastupnicima. Vrlo je važno tko je na vlasti- da u Šibensko- kninskoj županiji župan nije član HDZ-a, imali bi problem“ riječi su koordinatora HDZ-a za 9. izbornu jedinicu Božidara Kalmete koji je nazočio na predstavljanju izbornog programa te stranke u crkvi Sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu. Osim detaljnog predstavljanja izbornog programa čije je središte jačanje gospodarstva i njegov oporavak, HDZ-ovci Kalmeta i predsjednik Županijskog odbora te stranke Ante Kulušić pred okupljenim glasačima HDZ-a kritizirali su oporbu i nabrajali razloge zbog kojih će njihova stranka na idućim izborima osvojiti povjerenje birača.
„U našem izbornom programu nema velikih riječi i obećanja. Ovo je realan i čvrst program sa jasnim ciljevima te gospodarskim programom kao glavnom odrednicom“, kazao je Kalmeta.

Za HDZ glasaju samo nepismeni?

Dotakao se i fenomena kontinuirane popularnosti HDZ-a u 9. izbornoj jedinici koju su neki sociolozi objasnili tezom da na tom području za njih glasaju samo polupismeni, nepismeni i zaostali. „Ja vam kažem da za nas glasaju svi. Pismeni, nepismeni, radnici, doktori, profesori- svi. Zato mi pobjeđujemo i zato ćemo uvijek pobijediti“, uvjeren je Kalmeta, kojem je danas društvo u Šibeniku trebao praviti i potpredsjednik Vlade Darko Milinović, no nije se pojavio. Uz Kalmetu i Kulušića, na Šubićevcu su bili saborska zastupnica Neda Klarić, župan Goran Pauk, kninska i vodička gradonačelnica Josipa Rimac i Branka Juričev Martinčev, te državni tajnici u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Danijel Mileta i Željko Tufekčić.

„Jovanović će odgovarati“

Ante Kulušić se, osim izbornih obećanja osvrnuo i na današnje događaje u Hrvatskom Saboru.: „Danas se dogodio pomor oporbe u Saboru, i sve ono što su zadnjih deset dana uz pomoć velike većine medija pokušavali, nije im uspjelo. Uz pomoć koalicijskih partnera skupili smo 77 glasova i izglasali sve zakone koji su potrebni. Skinuli smo i imunitet Željku Jovanoviću, međutim on je i nakon toga izjavljivao da je HDZ kriminalna organizacija i da smo svi mi ovdje kriminalci i lopovi. Za to će odgovarati“, istaknuo je Kulušić sa govornice i pobrao gromoglasan pljesak HDZ-ovih članova iz publike.

Podsjetio je na rezultate HDZ-a u Šibensko- kninskoj županiji: 600 milijuna kuna vrijedne projekte, prepolovljenu nezaposlenost sa 12 na 6 tisuća, zbog čega, kaže Kulušić, imamo moralno pravo tražiti još jedan mandat i uvjeren sam da ćemo ga dobiti. U ime ministra zdravstva Darka Milinovića koji danas nije stigao nazočiti skupu, Kulušić je podsjetio 50 milijuna kuna koje je država uložila u šibensku i kninsku bolnicu i još 20 milijuna kuna obećanih sredstava.
„Ukoliko Kukuriku koalicija dođe na vlast, desit će se ono što se zadnje dvije i pol godine događa u Gradu Šibeniku- otvoren je jedan pješački prijelaz, izgrađeno 300 metara nogostupa i deset ležećih policajaca“, zaključio je Kulušić svoj govor u dvorani crkve Sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu.

Iz kategorije: Vijesti