Datum objave: 20. Listopad 2011

Vlada danas donijela odluku bitnu za cestu Dubrava-Podi

Diana Ferić
Diana Ferić

Cesta Dubrava-Podi, vitalna prometnica za sve koji rade na zoni Podi nije još nije stavljena u promet zbog sporosti Ministarstva pravosuđa koje je u ladici četiri mjeseca držalo žalbu bez koje Grad Šibenik nije mogao dovršiti postupak otkupa zemljišta. Napose, što je prije toga taj predmet otkupa zemljišta ostao zaboravljen u ladici pročelnika Odjela za imovinsko pravne poslove bivše  HDZ- ove gradske vlasti Tihomira Paškova. To se zakjučuje iz priopćenja koje je gradska uprava danas uputila medijima kao odgovor na učestale upite gospodarstvenika kojima je ta cesta važna kao i na dezinformacije da je Grad Šibenik taj koji je zakočio stavljanje u fukciju te prometnice. Naime, problem je nastao kada je jedan od vlasnika zemljišta kojim prolazi trasa cesta mora odbio ponuđenu otkupnu cijenu i žalio se Ministarstvu pravosuđa na kojem je sve stalo,. Tek su nakon četiri mjeseca izdali rješenje kojim se Gradu Šibeniku dopušta stupanje u posjed djela njegove čestice, a Vlada je danas konačno donijela odluku o stupanju  u posjed  prije pravomoćnosti rješenja, radi izmještannja i rekonstrukcijee prometnice Dubrava- Podi. 
" Preuzimanjem odgovornosti za grad aktualne gradske vlasti iz ladice pročelnika za imovinsko-pravne poslove doslovce smo izvukli predmet imovinsko-pravnih odnosa na cesti Dubrava-Podi  i  otkup zemljišta riješili u rekordno kratkom roku, preciznije za pola godine. Ovom prigodom želim posebno zahvaliti Uredu državne uprave, točnije službenicima na čelu s gospođom Ljubicom Dračom, koji su nam dali podršku da se cijela procedura što prije dovede do kraja. No tada nastupa problem, jer posljednji dan zakonskog roka za žalbu vlasnik parcele- gospodin Jakov Škugor- istu upućuje Ministarstvu pravosuđa, s tim da o tome Grad Šibenik nije izviješten, te je nadležna gradska služba u dobroj vjeri smatrala kako su svi imovinsko-pravni problemi u vezi s trasom riješeni.Ta žalba je u ladicama ministarstva ležala četiri mjeseca, čak nam je bilo poručeno da se za vrijeme godišnjih odmora u srpnju i kolovozu ista neće moći riješiti, što je nažalost i dovelo do ove blokade“, kazao je Vidović.
Za one koji i dalje sumnjaju evo i kronologije  kronoligiju tog postupka:
 
 
Ured državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji dana 20. studenog 2010. godine, donosi rješenje o izvlaštenju za dio čest.zem. 81/2 u površini od 305 m², u stvarnom vlasništvu Jakova Škugora, koje rješenje je dostavljeno Gradu Šibeniku 29. studenog 2010. godine.
 
Jakov Škugor, dana 14. prosinca 2010. godine, protivno uobičajenoj praksi, umjesto Uredu državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, na spomenuto rješenje izjavljuje žalbu izravno Ministarstvu pravosuđa, Upravi za građansko, trgovačko i upravno pravo.
 
Ministarstvo pravosuđa, Uprava za građansko, trgovačkog i upravno pravo, dana 05. travnja 2011. godine izvješćuje Ured državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji o podnesenoj žalbi. Dakle, gotovo 4 mj. Ministarstvo pravosuđa držalo je žalbu u ladicama.
 
Ured državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji dana  07. travnja 2011. godine, dostavlja predmetnu žalbu Gradu Šibeniku na očitovanje.
 
Grad Šibenik dana 10. svibnja 2011. godine, podnosi Ministarstvu pravosuđa, Upravi za građansko, trgovačko i upravno pravo zahtjev za stupanje u posjed dijela čest.zem. 81/2 u stvarnom vlasništvu Jakova Škugora.
 
Dana 10. srpnja 2011. godine, Grad Šibenik nakon višekratnih pokušaja, budući da od Ministarstva pravosuđa nije dobio nikakav pisani odgovor, u telefonskom razgovoru saznaje da, protivno uobičajenoj praksi, Ministarstvu treba dostaviti orginale ili ovjerene kopije dokumenata koje se odnose na predmet Jakova Škugora.
 
Isto tako, tom prilikom službenica ministarstva izvješćuje Grad kako s obzirom na započetu sezonu godišnjih odmora, o predmetnom zahtjevu Vlada neće odlučiti prije polovine mjeseca rujna.
 
Grad Šibenik dana 06. rujna 2011. godine, podnosi Ministarstvu pravosuđa, Upravi za građansko, trgovačko i upravno pravo dopunu zahtjeva za stupanje u posjed dijela čest.zem. 81/2 u stvarnom vlasništvu Jakova Škugora.
 
Nakon višekratnih telefonskih kontakata i zamolbi, dana 03. listopada 2011. godine, službenica Ministarstva pravosuđa izvještava Grad Šibenik da je napisala Rješenje kojim se Gradu Šibeniku omogućava stupanje u posjed dijela čest.zem. 81/2 u stvarnom vlasništvu Jakova Škugora.

Pametnome dosta!
 
 

Iz kategorije: Vijesti