Datum objave: 20. Listopad 2011

Nastavlja se gradnja vatrogasnog doma na Zlarinu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Grad Šibenik sklopio je Dodatak Ugovora o javnim radovima za dovršetak izgradnje vatrogasnog doma na Zlarinu s izvođačem radova, tvrtkom Bormil iz Šibenika. Radovima, ukupno s dodatkom vrijednim 400.885,48 kn dovršit će se zgrada kao funkcionalna cjelina. Grad Šibenik i Bormil d.o.o. usuglasili su se da garantni rok za izvedene radove iznosi 2 godine sukladno važećim zakonskim propisima, računajući od dana primopredaje radova. Izvođač je dužan o svom trošku otkloniti sve nedostatke koji se pokažu tijekom garantnog roka, a koji mogu nastati glede kvalitete radova i materijala. DVD Zlarin će sam urediti okoliš, dobrovoljnim radom svojih djelatnika.
Podsjetimo, Uprava za otočni i priobalni razvoj Ministarstva mora, prometa i infrastrukture još u ožujku odobrila je Gradu Šibeniku  400.000,00 kuna sredstava za sufinanciranje dovršetka izgradnje vatrogasnog doma na otoku Zlarinu. Riječ je o sredstvima predviđenim Programom usmjeravanja i rasporeda sredstava za otoke i priobalje u 2011.godini, a koja su planirana u Državnom proračunu Republike Hrvatske.
Projekt izgradnje Vatrogasnog doma na Zlarinu započet je još tijekom 2009.g. kada je isto Ministarstvo Gradu Šibeniku doznačilo 495.605,76 kn. Tada su na zgradi Doma izvedeni tzv. grubi radovi koje je izvela šibenska tvrtka Bormil. Ideja i potreba za gradnjom Vatrogasnog doma na Zlarinu traje još od 2001. godine, kada je počelo prikupljanje dokumentacije za sudjelovanje na natječaju Zagrebačke banke za dobivanje sredstava.
 

Iz kategorije: Vijesti