Datum objave: 18. Listopad 2011

Uvredljivi grafiti na sjedištu HDZ -a u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski HDZ na noge su digli grafiti "Jaca – crvena štraca, Lopovi!, Izdajice!" - ispisani masnim slovima koji su jutros  osvanuli na zidovima  prostorija te strane u Šibeniku. Zbog toga su sazvali hitnu konferenciju za novinare za koju je poziv na našu adresu stigao u 12.14 sati, a konferencija je održana u 12.30 sati. Nepoznati autor natpise je ilustrirao crtežima muškog uzdignutog spolovila, čime je prekrio veći dio fasade. No, dok su novinari došli do prostorija HDZ zidovi su bili čisti jer su grafiti prebrisani odmah nakon policijskog očevida, a Novica Ljubičić, tajnik Županijskog odbora HDZ -a novinarima je kao dokaz predočio snimku napravljenu mobitelom. 
"Zgroženi smo takvim načinom i metodama napada na našu i bilo koju političku stranku i opciju. Obzirom na sve ovo što se događa u posljednje dvije godine, od dolaska Jadranke Kosor na čelu Vlade i HDZ-a sa nakanom političke promocije lijevo orijentiranih stranaka na čelu s SDP-om ne treba se čuditi. Ovo je samo rezultat i posljedica prljave kampanje koju oni u zadnje vrijeme pokušavaju očito zbunjeni događajima i vidljivom snagom HDZ-a na skupovima kojih smo svjedoči u našoj, ali i u ostalim jedinicama (Zadar, Split, Bjelovar, Vukovar). S druge strane oni pričaju o korupciji, a mi se obračunavamo, i to vrlo uspješno s njom – dobivamo pohvale od EU. Kad se trebaju donositi najvažnija odluka za državu oni napuštaju Sabor, jer im je očito stalo samo do rušenja vlasti." ,kazao je Goran Pauk.

Neda Klarić, HDZ-ova saborska zastupnica zaključila da je "ovo prvenstveno uvreda i njoj kao ženi: "Nažalost, naučeni smo na vrijeđanja i ponižavanja svake vrste, ali tekstovi koji su jutros osvanuli na najbrutalniji način ne samo da vrijeđaju čast i dostojanstvo čestitih članova HDZ-a, već i na najopkurniji način vrijeđaju nas žene u HDZ-u. Ako možemo naslućivati autore i ako jesu to oni koji na vodećim pozicijama naše buduće Vlade vide Linića i Čačića, onda treba reći još jedanput da su to akteri najvećih afera u vrijeme njihove vlasti. Gosp. Milanović im je samo fasada iza koje se skrivaju, a i novinari su mu dali nadimak mister nemam pojma  ", kazala je Nedjeljka Klarić. 

Budući da je na konferenciji izravno prozvana lijeva opcija zmolili smo za komentar Franka Vidovića, predsjednika Gradske organizacije SDP -a Šibenik koji nam je kazao kako osuđuje  pisanje takvih grafita kao i bilo koji dugi oblik neuljuđene političke borbe no da  Kukuriku koaliciji nije ni na kraj pameti baviti takvom prljavom kampanjom:" Kukuriku koalicija ima svoj izborni program koji  prezentira  građanima i  poziva građane da se uključe u njega  svojim sugestijama. Nama takva prljava kampanja nije potrebna jer želimo isključivo raditi na boljitku građana", kazao nam je Vidović. Očekuje se i njegovo službeno priopćenje. 

Iz kategorije: Vijesti