Datum objave: 15. Listopad 2011

Grguričin optužuje Ledenka

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Goran Grguričin, predsjednik Gradske organizacije HSP-a, jedine podružnice te stranke koja u Šibensko- kninskoj županiji nastavlja s radom, iako u krnjem sastavu, jer su je napustili dopredsjednik i gradski vijećnik Ante Gaćina te članovi Meri Pašara i Marina Šimić, oglasio se priopćenjem u kojem komentira današnje istupanje 350 članova iz te stranke.
„Sada već razriješeni Predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Šibensko-kninske županije gospodin Ivica Ledenko, koji se već vidio nositeljem liste HSP-a za 9. izbornu jedinicu, nije se pomirio s odlukom Predsjedništva da na to mjesto postavi gospodina Mirka Čondića pa se protivio i takvoj odluci Gradske podružnice HSP-a Grada Šibenika. Stoga je na terenu započeo proces organiziranja izvanstatutarne organizacije, organizacije paralelne organizaciji Gradske podružnice HSP-a Grada Šibenika“, tvrdi u priopćenju Grguričin i dodaje kako ima informacije da je takve organizacije Ledenko počeo stvarati i na ostalim područjima IX. izborne jedinice, u Zadarskoj, Ličko-senjskoj i dijelu Splitsko-dalmatinske županije, a sve zbog ostvarenja osobnog interesa i mogućeg povratka na neostvareno mjesto nositelja liste HSP-a u IX. izbornoj jedinici.
Grguričin navodi kako šibenski HSP nije podlegao Ledenkovoj manipulaciji koji neistinito želi ukazati da je raspuštena cijela organizacija HSP-a Šibensko-kninske županije.

Ledenko HSP-u želi sudbinu Hrvatskog bloka?

Županijsko vijeće, kao ni tijela svih podružnica HSP-a nisu raspuštena, tako da sve općinske i gradske podružnice sa svojim tijelima ostaju u ustroju u kome jesu, uz obveze koje su i dosad imale kao temeljne ustrojstvene jedinice HSP-a. Jedna od njih je HSP Grada Šibenika, koja kao podružnica u sjedištu županije ima posebice veliku odgovornost za politički prisutnost HSP-a u županiji, navodi Grguričin koji tvrdi da je Ledenko dezinformirajući dio članova, nastupio isključivo u cilju nanošenja štete ugledu šibenskog HSP-a, pa tako i HSP-a na području županije.

Šibenski HSP, zaključuje Grguričin, prepoznaje razočaranje Ledenka zbog neostvarene ambicije kroz članstvo u Hrvatskom bloku, koji je na kraju ugašen, pa prepoznaje i njegov ponovni pokušaj političkog repozicioniranja HB-a kroz stranačku strukturu HSP-a. Kad je postalo izgledno da neće biti nositelj liste prepoznaje se i njegova aktivnost na slabljenju HSP-a, ne bi li doživio sudbinu HB-a.
 

Iz kategorije: Vijesti