Datum objave: 14. Listopad 2011

Srednjoškolci prosvjedovali zbog satova tjelesnog u "Partizana"

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Sedamdesetak učenika Medicinske i kemijske škole danas je prosvjedovalo ispred zgrade Županije tražeći da im se omogući održavanje satova tjelesnog odgoja u blizini njihove škole, a ne u dvorani Miminac (ex Partizan) koja je petnaest minuta udaljena od škole. Prvi, drugi i treći razredi Medicinske škole do sad su satove tjelesnog imali u dvorani na Baldekinu i staroj Tehničkoj školi, no otkad je otvorena nadograđena zgrada Industrijske i Tehničke škole termine za tjelesni dobili su učenici Industrijsko - obrtničke, Tehničke i Strukovne škole. Sportski klubovi zauzeli su zadnje slobodne termine u dvorani Baldekin pa za medicinare mjesta ima jedino u Partizanu. „Kad nam je škola ujutro, ima mjesta za sve jer je Baldekin uglavnom slobodan. No, u popodnevnoj smjeni moramo u Partizan za što nam treba 15 minuta tamo i nazad, posebno je komplicirano po kiši, vjetru i zimi“, kaže drugašica Anđela.

"Nema grijanja, urušavaju se zidovi"

„U Partizana je grozno, strunjače su užasne, u svlačionici se ne mogu zatvoriti vrata, wc još ima stare čučavce iz Prvog svjetskog rata, zidovi se urušavaju, zimi nema grijanja, a u proljeće ćemo vjerojatno naći neke životinje po zidu...“, izvijestila nas je o stanju u staroj dvorani učenica Iva Antić.
Unatoč prijetnjama ravnateljice Medicinske i kemijske škole Ankice Lambaša Spahija, sedamdesetak najhrabrijih učenika okupljenih ispred školske zgrade, odlučilo je krenuti prema zgradi Županije i nadležne upoznati s problemom. Putem su vikali: „Hoćemo dvoranu“ , i „Nećemo u Partizana“, pjevali i pljeskali. Nakon razgovora s tajnicom župana Gorana Pauka, koji trenutno nije bio u svom uredu, dobili su obećanje da će ih idući tjedan predstavnici nadležnih službi županije pozvati na razgovor. Iako nisu dobili što su htjeli, zadovoljni su, kažu, spremnošću da netko sasluša njihove probleme. Ipak, danas neće u školu, unatoč prijetnjama ravnateljice. „Ne mogu nas kazniti svih sedamdeset“, uvjereni su srednjoškolci...

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3