Datum objave: 14. Listopad 2011

Ivica Zorica na čelu županijskog HSP-a umjesto Ivice Ledenka

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Predsjednik Županijske organizacije HSP-a Ivica Ledenko razriješen je s te funkcije, a na njegovo mjesto imenovan je član te stranke Ivica Zorica. Zorica je postavljen na Ledenkovu poziciju kao povjerenik stranke, a novi predsjednik će se birati na unutarstranačkim izborima koji se održavaju nakon parlamentarnih. Raspušteno je i kompletno Županijsko vijeće HSP-a. Takvu odluku donijelo je Predsjedništvo te stranke. Potvrdio nam je to u telefonskom razgovoru Ivica Ledenko, koji o razlozima svoje iznenadne smjene nije htio govoriti danas, pozvao nas je na sutrašnju konferenciju za novinare, na kojoj će, kaže, javnost čuti razloge.
No, Ledenkov položaj u vodstvu županijskog HSP-a već je neko vrijeme poljuljan zbog navodnih ambicija da nosi HSP-ovu listu za Sabor u 9. izbornoj jedinici. To mjesto je rezervirano za nekadašnjeg čelnika Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata, povratnika u aktivnu politiku Mirka Ćondića. Na odgovor je li to razlog Ledenkove nagle smjene, morat ćemo pričekati do sutra.
Ime Ivice Zorice u javnosti se zadnjih nekoliko mjeseci spominje u svijetlu kaznenih prijava i višegodišnjeg neplaćanja računa za vodu. Protiv njega je podignuta kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave. Tvrtka u vlasništvu Ivice Zorice navodno je dobila novac od zagrebačke tvrtke MLM za nikad odrađeni posao odvoza agregata kamena sa prostora TEF-a u Vrgorac za što je Zorica primio novčani iznos od 307.500 kuna.

FOTO: Slobodna Dalmacija

Iz kategorije: Vijesti