Datum objave: 12. Listopad 2011

Još nije riješen problem prijevoza primoštenskih školaraca

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Unatoč dogovoru načelnika Općine Primošten Stipe Petrine i dožupana Zorana Smolića nije održan sastanku  predstavnika Autotransporta Šibenik, Županije i Općine Primošten na kojem se trebalo razgovarati o problemu prijevoza primoštenskih srednjoškolaca u školu u Šibenik i ugovoru kojeg je Županija izdala ATP-u kao koncesionaru za prijevoz a prijevoz učenika je ponovno došao u pitanje. Podsjetimo, Općina Primošten se  obvezala plaćati troškove autobusne linije iz mjesta u zaleđu Primoštena prema Šibeniku, dok se na sastanku, koji se trebao održati prije desetak dana, ne dogovore sljedeći koraci.
Zbog oglušivanja Županije i ATP -a, načelnik Općine Primošten, Stipe Petrina, ponovno se obratio nadležnima dopisom u kojem upozorava da Županija nije održala obećanje dano Primoštencima 15. rujna, odnosno - nije organizirala zajednički sastanak.

ATP ponovo prijeti ukidanjem linije

Načelnik Petrina je reagirao i na činjenicu da Županija nije Općini Primošten dostavila traženu dokumentaciju i podatke koji se odnose na koncesijsko odobrenje izdano ATP-u, iako je Općina Primošten  tu dokumentaciju zatražila službeno.
U međuvremenu je Općina Primošten od ATP-a Šibenik dobila novi dopis kojim ATP traži da Općina pristane sufinancirati liniju Šibenik-Sapin Dolac-Šibenik  iznosom od 17 tisuća kuna mjesečno, a u suprotnom će ATP liniju opet ukinuti, i to  već 1. studenog, stoji u priopćenju Općine Primošten.
 

Iz kategorije: Vijesti