Datum objave: 12. Listopad 2011

Besplatne radionice u Arduri za sve uzraste

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Još se stignete prijaviti na besplatne psihoedukativne radionice za roditelje koje počinju 19. listopada u prostorijama Caritasa šibenske biskupije, a organizira ih Udruga Ardura u sklopu projekta „Zdravo odrastanje“, u kojem surađuje s Centrom za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje "Sirius" iz Zagreba. Takozvana „Škola za roditelje“ održana je već u dva navrata, a polaznici su oduševljeni učenjem o metodama pozitivnog roditeljstva kroz druženje. Radionice će se održavati jednom tjedno u trajanju od 120 minuta,a voditeljice su psihologinje Ankica Baljkas i Tatjana Ninić. Sve informacije i predbilježbe možete dobiti na broj mob. 099/757-0624 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Smiljana Zorić iz Ardure kazala nam je kako su ove godine jako zadovoljni odazivom na besplatnu edukaciju dramskog odgoja koja će se održati ovaj vikend. Edukacija je namijenjena odgajateljima, učiteljima, profesorima, i onima koji svakodnevno rade s djecom, a voljni su steći nova znanja i vještine. Prijavilo se 14 polaznika, a s obzirom na velik interes, u Arduri obećavaju da će sličnih edukacija biti i više.

Radionice za učenike osnovnih i srednjih škola

Novost ove jeseni su psihoedukativne radionice za srednjoškolce koje počinju 7. studenog, a održavat će se jednom tjedno, ukupno pet puta, u prostorijama Caritasa šibenske biskupije u trajanju od 120 minuta. Neke od tema o kojima će srednjoškolcima govoriti iskusne socijalne radnice s iskustvom u radu s mladima Smiljana Zorić i Nina Živković su: kako poboljšati odnose s drugima, kako lakše učiti i pamtiti, kako se zaštititi od ovisnosti... Zainteresirani srednjoškolci još se mogu predbilježiti na mail udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili brojeve mobitela: 095/888-4954 Nina i 098/9243-730 Smiljana.
Osim radionica za srednjoškolce, Ardura organizira i likovno kreativne radionice za osnovnoškolce. Školarci su očito jako zainteresirani za likovne tehnike poput rada s glinom, fimo masom i decoupage tehnikom, s obzirom da se već javio dovoljan broj sudionika. Radionice počinju 21. listopada u 17:30 sati, također u prostorijama Caritasa šibenske biskupije. Radionice će se održati u pet termina po 120 minuta, a vodit će ih Danijela Ćaleta, odgajateljica predškolske djece s dugogodišnjim radnim iskustvom.
Iz Ardure podsjećaju da je projekt Mali veliki još uvijek u tijeku. Prošle godine je preko stručnih suradnika osnovnih škola u projekt uključeno šestero djece. Pomoć pri odrastanju je isključivo volonterski projekt, a radi se po uzoru na svjetske organizacije Big brother i Big sister koje uspješno djeluju već dugi niz godina.

Iz kategorije: Vijesti