Datum objave: 11. Listopad 2011

Paravinja odbio psihijatrijsko vještačenje ?!

Diana Ferić
Diana Ferić

Osuđivani silovatelj Dragan Paravinja odbio je sudjelovati u psihijatrijskom vještačenju o čemu je suca Ninića izvijestila stalna sudska vještakinja dr. Vlatka Novak, piše Vjesnik. S Paravinjom se susrela u šibenskom zatvoru, no on je, kako je prije toga i najavio preko svoga odvjetnika Branka Baice, odbio aktivno sudjelovati u psihijatrijskom vještačenju odnosno  nije želio odgovarati na pitanja. Vjesnik tvrdi da se istraga  u predmetu osumnjičenog Dragana Paravinje, kojeg se tereti za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić i još dva kaznena djela pokušaja silovanja, bliži kraju. Potvrdio je to za Vjesnik istražni sudac za maloljetnike Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić. 

Sudac se, piše list, neće odlučiti poslati tog pritvorenika u zdravstvenu ustanovu na stručno promatranje s obzirom da odbija odgovarati na postavljena pitanja.

Šibenskom Županijskom sudu stigao je odgovor iz BiH od čijeg se pravosuđa, putem službenih zamolnica, tražilo saslušavanje Paravinjine supruge. U odgovoru stoji da ta osoba nije pronađena na navedenoj adresi. Još nisu saslušani ni njegovi roditelji, dok su svjedoci iz Hrvatske, čije je saslušanje predložilo Državno odvjetništvo i obitelj Bilić preko svoga opunomoćenika Vinka Ljubičića, uglavnom dali iskaz na nekoliko hrvatskih sudova.

U dosadašnjem tijeku istražnog postupka saslušano je gotovo dvadesetak svjedoka, ali ni jedan od njih nije značajnije pomogao u rasvjetljavanju tragičnog slučaja.

Iz kategorije: Vijesti