Datum objave: 08. Listopad 2011

Stigla je jesen: Pred nama hladan i vjetrovit vikend

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Subota je donijela i najniže temperature zraka ove jeseni, a uglavnom u gorskom područjima zabilježen je mraz. U Šibeniku je trenutno 15 stupnjeva, dok je jučer popodne izmjereno tek 9 °C. Današnja maksimalna temperatura iznosit će 18 stupnjeva Celzijevih, a toplije vrijeme očekuje se tek od utorka i srijede, kad će sunce grijati na 23 °C.
Jučerašnje naglo zahladnjenje donijelo je snijeg u Lici i kišu diljem Dalmacije. Snijeg trenutno ne stvara veće probleme u odvijanju prometa, no magla smanjuje vidljivost.
Danas u Državnom hidrometeorološkom zavodu najavljuju djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom s najvišom dnevnom temperaturom od 11 do 16, a na Jadranu od 18 do 23 stupnjeva. Dani vikenda donose pretežno sunčano vrijeme, samo povremeno uz malu do umjerenu naoblaku ali suho. Bura će ojačati tek u nedjelju, kada bi osobito popodne moglo biti čestih olujnih udara. Najviše dnevne temperature u subotu bit će od 15 do 20°C, a u nedjelju 2 do 3 stupnja niže. Osjetniji porast temperature zraka uslijedit će od utorka.

Iz kategorije: Vijesti