Datum objave: 07. Listopad 2011

Popularni kafić „Europa“ preuređen i ponovo otvoren

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Kafić „Moderato cantabile“ kojeg većina zna po imenu „Europa“, zatvoren je ovog proljeća na veliku žalost Šibenčana koji su upravo tu pili svoju prvu jutarnju kavu. Po gradu se pričalo da će prekrasan prostor sa velikom vanjskom terasom biti pretvoren u banku, što je razočaralo mnoge, jer je Moderato bio idealan prostor za kafić upravo zbog velike terase, ali i nekoliko unutarnjih prostorija, od čega je najveća predviđena kao prostor za pušače.
Prošlog četvrtka, točnije, 29. rujna na Dan grada i blagdan sv. Mihovila, „Europa“ je opet otvorila svoja vrata, preuređena i ponovo spremna za stare goste.
Posjetili smo stari/novi kafić i od novog vlasnika Ante Gulina doznali da su radovi trajali 3 mjeseca, a prostor je potpuno preuređen. Od prošlog vlasnika ostali su samo goli zidovi pa je bilo potrebno osmisliti potpuno novi interijer. Obitelj Gulin je inače vlasnik kompleksa „Atrium“ na ulazu u Nacionalni park Krka, koji sadrži polivalentnu salu prigodnu za organizaciju vjenčanja i zabava, ali i kongresa i seminara. Iako smo neslužbeno doznali da je novi vlasnik „Moderata“ šibenski poduzetnik Josip Stojanović Jolly, Gulin nam to opovrgava i kaže da smo „očito krivo čuli“.
„Ovaj objekt ima velik potencijal i smatramo da je dugoročno isplativ. Cilj nam je da se građani ovdje osjećaju ugodno, kao kod kuće“, kazao nam je Gulin koji kaže da je prostor iznajmio po modelu „dugoročnog najma od nekoliko godina.“ Kako izgleda nova „Europa“ pogledajte u fotogaleriji.

Iz kategorije: Vijesti