Datum objave: 04. Listopad 2011

Traži se novi predstavnik ŠGF-a u Gradskom vijeću

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Novopečeni SDP-ovac Zlatko Štrbinić Šona danas je na konferenciji za novinare najavio da će svoj vijećnički mandat u Gradskom vijeću Grada Šibenika vratiti Šibenskom građanskom forumu budući da  ga je dobio kao njihov predstavnik. Istaknuo je da će to napraviti zbog politički korektnih i moralnih razloga, ali će i dalje ostati član Šibenskog građanskog foruma, čije stavove  podržava i propagira. Inače, ovo je prvi slučaj u Šibeniku, a vjerojatno i šire, da neki vijećnik koji je promjenio stranku ili listu svoj mandat vraća onima zahvaljujući kojima je bio na listi.
Predsjednik ŠGF-a Vlado Kužina dodao je kako će se na idućoj sjednici Skupštine Foruma odlučiti tko će biti Štrbinićev zamjenik u GV-u, uz Emila Guberinu, koji je odlučno kazao kako Šonina odluka ne mijenja njegov status te da se ne namjerava učlaniti u neku političku stranku. Kazao je kako ŠGF čvrsto ostaje pri svojim stavovima, makar se to ne slagalo s izvršnom vlašću, poput izgradnje samo jedne parkirne etaže na Poljani, temu za koju ŠGF i dalje želi javnu raspravu.

ŠGF-ovci su istaknuli kako će odluka o tome tko će biti novi vijećnik biti donesena do iduće sjednice Gradskog vijeća, a danas nisu htjeli govoriti o mogućim kandidatima.

Do jučer nezavisni vijećnik Štrbinić novinarima je obrazložio svoju odluku o učlanjenju u SDP:  „Ja ne prelazim iz nečega u nešto drugo, ja sam član Foruma, ostajem tu i ne odričem se niti jednog stava koje propagiramo. Samo se angažiram politički“, objasnio je. Razlozi za politički angažman, su: katastrofalno stanje u društvu, gospodarstvu, nerazvijenosti, kriminal i korupcija. „Treba tražiti sustav novih vrijednosti, a forum je građanska inicijativa, a kroz takvu „građansku bojišnicu“ se ne može graditi novi sustav vrijednosti. Zbog naravi izbornog sustava ne možete iz udruge djelovati na centralno, nivou, zbog toga je došlo do ovog mog dodatnog angažmana“, kazao je Štrbinić i kazao da je 2009. godine, kad je ŠGF osnovan, u državi vladalo drugo ozračje, nitko nije bio svjestan dosega kriminalne atmosfere koja nailazi. Sukladno svojoj novoj ulozi, pozvao je građane da duboko promisle kome će dati svoje povjerenje na predstojećim parlamentarnim izborima. Ponovio je da nije iznevjerio svoje birače, upravo suprotno ,još više se vezao za njih jer će kroz politički angažman lakše i efikasnije utjecati na neke teme, kao primjer je naveo poluotok Oštrica, te pokušati provesti ono što je dosad bilo izvan domašaja ŠGF-a kao udruge.

Iz kategorije: Vijesti