Datum objave: 30. Rujan 2011

Nikad masovnija "Trka za moj grad"

Diana Ferić
Diana Ferić

Najveći odaziv do sada imala je tradicionalna "Trka za moj grad" koja je održana jučer, na blagdan svetog Mihovila, u Park šumi Šubićevac , u organizaciji Županijskog saveza školskih sportskih društava i u suradnji s Gradom Šibenikom i Društvom "Naša djeca“.Sudjelovalo je 600 predškolaca te učenika osnovnih i srednjih škola. Najboljim pojedincima i školama, kao i prethodnih godina, uručene su medalje i pehari.
U vrtićkom uzrastu kod djevojčica utrku su najbolje završile; na prvom mjestu Franka Čuklin iz dječjeg vrtića Jutro, potom Marieta Perišić iz vrtića Ljubica, Marta Živković iz Šibenskih tića, Franka Vrlika isto iz Šibenskih tića i Edna Šabić iz vrtića Ljubica. Među dječacima u vrtićima najuspješniji su bili Ivan Mučić iz Jutra, drugi Niko Lelas isto iz Jutra, treći Marko Stamenković iz Osmijeha, potom Mislav Bljajić iz Pčelice i Jerko Drenovski iz Jutra. Najboljim je proglašen dječji vrtić Jutro.
Što se tiče osnovnih škola, najbolje djevojčice u kategoriji 1. i 2. razred su Ana Grguričin iz osnovne škole Petra Krešimira IV., Ivana Čančar isto iz Petra Krešimira IV. i Iva Krečak iz škole Vidici. Što se tiče dječaka u istoj kategoriji najuspješnije su trku završili Pjero Šare iz osnovne škole Petra Krešimira IV., zatim Zdeslav Maričić iz Jurja Dalmatinca i Špiro Pravdić iz Petra Krešimira IV.
U kategoriji za djevojčice 3. i . 4. Razreda prva je stigla Ena Žaja iz Petra Krešimira IV., druga Lori Šaršanski isto iz Petra Krešimira IV., te treća Marija Šižgorić iz Fausta Vrančića. Najbolji dječaci iz iste kategorije su Luka Žaja iz Petra Krešimira IV., Roko Copić iz Fausta Vrančića i Andrej Tabula iz osnovne škole Vidici.
Doris Stamenković iz Petra Krešimira IV., Antea Ivančević isto iz Petra Krešimira IV. i Katarina Ćaleta Car iz Jurja Dalmatinca, bile su najbrže u kategoriji djevojčica 5. razreda. U istoj kategoriji najuspješniji dječaci su Karlo Mijat – Jurja Dalmatinca, Šime Maleš – Brodarica i Luka Šego – Petra Krešimira IV.
U 6. razreda prve su na cilj stigle Anđela Nec – Fausta Vrančića, Lucija Skorić – Vidici i Martina Vranjić – Tina Ujevića. Antonio Pirija iz osnovne škole Petra Krešimira IV., Danijel Berović iz Jurja Dalmatinca i Frane Lokas iz Fausta Vrančića najbolji su dječaci u kategoriji 6. razred.
Što se tiče djevojčica iz 7. razreda utrku su najbolje završile učenice Lucija Juras – Petra Krešimira IV., Antonia Strika – Petra Krešimira IV. i Sara Knežević – Petra Krešimira IV. Najbolji sedmaši su Tomislav Belak iz Jurja Dalmatinca, Josip Bura iz Jurja Dalmatinca i Hrvoje Marić iz Petra Krešimira IV. Najuspješnije osmašice su Iva Škugor iz osnovne škole Petra Krešimira IV., Tonka Ćaleta Car iz osnovne škole Jurja Dalmatinca i Iva Goreta iz osnovne škole Vidici. Ivan Ivić iz osnovne škole Vidici, Krešo Bagić isto iz osnovne škole Vidici i Adis Sprečo iz osnovne škole Jurja Šižgorića najbolji su osmaši. Najboljom je osnovnom školom po rezultatima svojih sudionika proglašena osnovna škola Petra Krešimira IV.

Srednjoškolci su s utrkivali u dvije grupe, 1. i 2. i 3. i 4 razredi. Najbrže djevojke u 1. i 2. razredu su Valentina Vranešević – Srednja strukovna škola, Karla Križanac – Medicinska i kemijska škola i Iva Spahija – Srednja strukovna škola. Od mladića to su Antonio Sulje – Prometno tehnička škola, Karlo Zorica – Prometno tehnička škola i Bruno Josić – Prometno tehnička škola. U kategoriji djevojke 3. i 4. razred utrku su najuspješnije završile Danica Durmanić iz Srednje strukovne škole, potom Antonija Grubišić isto iz Srednje strukovne škole i Josipa Krečak također, kao i prethodne dvije iz Srednje strukovne škole. Među mladićima najbolji su Dario Periša – Prometno tehnička škola, Marko Bilić – Tehnička škola i Ante Kulušić – Prometno tehnička škola. Najbolja srednja škola za djevojke je Srednja strukovna škola, a za mladiće Prometno-tehnička škola.

Iz kategorije: Vijesti