Datum objave: 26. Rujan 2011

Obilježen Dan policije

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Dan policije koji se obilježava kad i Dan grada Šibenika, 29. rujna, prigodno je proslavljen danas, u policijskoj upravi Šibensko-kninskoj. Program je počeo jutros, polaganjem vijenaca na središnjem spomen križu na gradskom groblju Kvanj, a u 10 sati održana je sveta misa zadušnica u katedrali za sve poginule policajce iz ove policijske uprave. Načelnik policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić na prigodnom domjenku u  sjedištu policijske uprave u Mandalini pozdravio je nazočne i podsjetio na obol koji je šibenska policija dala u Domovinskom ratu.
„Hrvatska policija izrasla je u Domovinskom ratu, kao što je i naš nebeski zaštitnik arhanđeo sv. Mihovil, na čiji blagdan slavimo svoj dan, bio osvjedočeni borac protiv zla i pravednik, tako se i policija od svoj ustrojavanja bori, prvo za slobodu i neovisnost države, a danas za očuvanje zakonitosti, javnog reda i mira, te ustavnog poretka Republike Hrvatske“, kazao je Kostanić podsjetivši na napore policijskih službenika i službenica dane u cilju obrane dobrote, reda i mira te pravne države i demokracije u našoj domovini.
Načelnik je ukazao na pad broja kaznenih djela u prvih 8 mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dodao je da se mijenja koncept rada policije upravo zbog prodora u takozvanu „tamnu zonu kriminaliteta“  a to je organizirani kriminal, korupcija, te gospodarski i kriminalitet droga koji su u stalnom porastu, dok se bilježi smanjenje manjih kaznenih djela takozvanog općeg kriminaliteta.
Ovom prilikom se načelnik Kostanić, za izuzetno dobru suradnju s Policijskom upravom zahvalio, Lejli Aras  direktorici za odnose sa stanovništvom u Jadranskoj banci,  Zdravku Peranu, ravnatelju Prometno-tehničke škole i stalnom sudskom vještaku za promet, Goranu Zriliću, direktoru hotelskog naselja Solaris, Jovici Brkiću ispred tvrtke Neptun i Milenku Malešu, predstavniku tvrtke Vajda u Šibeniku. Za uspješan rad policije pohvalio je i policijske službenike i odjele.

 

 

Iz kategorije: Vijesti