Sidebar Menu

Datum objave: 20. Rujan 2011

Pomorska policija spasila češke nautičare kod Žirja

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska pomorska policija sinoć je opet bila u akciji spašavanja nautičara. Oko 23 sata, između otoka Žirja i Kaprija, na 12-metarskoj jedrilici, na kojoj je plovilo sedam čeških državljana, zapleo se konopac oko propelera te je posada zatražila pomoć. Na poziciju je upućen policijski brod Sv. Nikola Tavelić, koji ih je oteglio u Kaprije na siguran vez.
Zbog jakog vjetra na koru u dalmaciji bilo je još nekoliko  khavarija. U uvali Sv. Križ na otoku Čiovu, oko 21 sat, pokidali su se vezovi 20 metarskog jedrenjaka Arburat, u vlasništvu čarter tvrtke Dućan snova iz Splita, na kojem se nitko nije nalazio. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru uputila je poziv za spašavanje, no nitko nije mogao isploviti zbog jakog vjetra. Jedrenjak je na kraju spasio vlasnik broda isplovivši na sedmometarskom gumenjaku te ga vezao na plutaču ispred Divulja. Dva sata kasnije, kod kampa Mlacka kod Sućurja na otoku Hvaru, nasukala se 14-metarska hrvatska jedrilica Ines, u vlasništvu čarter tvrtke Winer d.o.o., s četiri osobe. Kapetan Ispostave Vice Franičević uspio je zbrinuti posadu u kampu, a tijekom današnjeg dana jedrilica će biti odsukana.
U uvali Stiniva na otoku Braču iza ponoći nasukala se i hrvatska jedrilica Trijes, u vlasništvu čarter tvrtke AYC Vodice, s četvero Austrijanaca. Posada nije ozlijeđena, prekrcana je u plovilo tvrtke EmergenSea iz Milne i spašena, a odsukavanje će biti danas.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam