Sidebar Menu

Datum objave: 19. Rujan 2011

Anonimnu dojavu o požaru kod Knina poslao hrvatski emigrant Penava?

Diana Ferić
Diana Ferić

Petar Penava, bivši dužnosnik MORH-a i politički emigrant te svjedok u postupku za ubojstvo Stjepana Đurekovića, lažno se predstavio kao član Srpskog revolucionarnog pokreta koji, navodno, stoji iza podmetanja požara u skladištu oružja kod Knina, piše Jutarnji list.
Tobožnji terorist i pripadnik srpske ekstremističke organizacije javio se prošlog tjedna dnevniku Slobodna Dalmacija anonimno i u kraćem telefonskom razgovoru izjavio:

"Javljam se uime Srpskog revolucionarnog pokreta! Preuzimamo odgovornost za izazivanje požara u vojarni kod Knina".Tom je prilikom najavio i mogućnost napada na policijsku postaju u Kninu. Budući da se radilo o terorističkoj prijetnji, uslijedila je provjera poziva koji je u redakciju Slobodne upućen iz Njemačke.Provjerom je ustanovljeno da je poziv stigao s telefonskog broja na koji je prijavljen Petar Penava, dugogodišnji politički emigrant i bivši član Hrvatskog državotvornog pokreta ( HDP), piše Jutarnji list.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam