Datum objave: 19. Rujan 2011

Počeli završni radovi na Memorijalnom centru Faustu Vrančiću

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Narednih šest mjeseci trajat će građevinski radovi na završetku izgradnje Memorijalnog centra Faust Vrančić u Prvić Luci. Na nedavno raspisanom Natječaju za izvođenje građevinskih radova na Memorijalnom centru kojeg je raspisao Grad Vodice posao je dobila tvrtka Minigradnja d.o.o. iz Vodica. Ugovor je vrijedan 804.744,00 eura (5.955108,87 kn) , a radovi su počeli 16. rujna i predviđeno je da će trajati 6 mjeseci.
Građevinski radovi obuhvaćaju građevinske i zanatske radove, ventilaciju, klimatizaciju, vodovod, kanalizaciju i elektro instalacije, te bi se završetkom građevinskih radova trebali osigurati uvjeti za postavljanje unutarnjeg stalnog postava memorijalnog centra. Završetak izgradnje ovog centra omogućen je dobivanjem bespovratnih sredstava iz europskog pretpristupnog fonda IPA u iznosu od 7 milijuna kuna.
Završetkom Memorijalnog centra Fausta Vrančića kao ekskluzivne moderne institucije otok Prvić dobit će novu ponudu za turiste i poboljšati imidž destinacije što će imati utjecaja na lokalno malo i srednje poduzetništvo, dok će ponuda stalnog postava i kulturna događanja kao što su koncerti, predstave i slično povećati broj noćenja na otoku Prviću.

Iz kategorije: Vijesti