Datum objave: 18. Rujan 2011

Požar u Pađanima povezan s internacionalnim terorizmom?

Diana Ferić
Diana Ferić

Požarom  u Pađanima, u vojnom skladištu streljiva  koji je izbio prošlog utorka  dana bavi se i Interpol zbog anonimnog poziva  iz inozemstva  u kojem se tvrdilo da odgovornost za taj požar preuzima "Srpski revolucionarni pokret" za koji, inače nitko nije čuo. Naime, policija je potvrdila da je u petak ujutro takav poziv stigao u redakciju  Slobodne Dalmacije. Sumnja se da je netko jednostavno iskoristio zbrku koja je stvorna  zbog tog velikog i opasnog

- Javljam se u ime Srpskog revolucionarnog pokreta! Preuzimamo odgovornost za izazivanje požara u vojarni kod Knina - odlučnim je glasom rekla nepoznata muška osoba koja je jučer u 8.20 nazvala redakciju Slobodne Dalmacije, prenose mediji.

Muškarac je još dodao da “ćemo vidjeti kad napadnemo policijsku stanicu”, no iako nije precizirao na koju policijsku postaju misli, pretpostavka je da se to odnosi na kninsku policiju. Poziv je došao s prikrivenog broja, a odmah nakon poziva o svemu je obaviještena splitska policija.

Po svjedočenju osobe koja je zaprimila poziv, s obzirom na ton i boju glasa, moguće je da je riječ o sredovječnom muškarcu koji je vrlo smireno, bez ikakve vike i povišenja glasa, poručio to što je htio. Nije govorio ekavicom, a naglasak mu je odavao da se radi o osobi koja živi u okolici Knina. Nakon što je izgovorio pripremljeni tekst, još je i opsovao “mater ustašku” te je zatim prekinuo telefonsku vezu.

- Zaprimili smo dojavu i u tijeku je utvrđivanje vjerodostojnosti izjave te utvrđivanje identiteta osobe koja je nazvala. Ništa drugo vam ne možemo reći - rekla je Sanja Nazlić iz ureda glasnogovornice splitske policije.

" Odgovorno tvrdim da među srpskim ekstremnim organizacijama danas ne postoji ona koja nosi naziv “Srpski revolucionarni pokret”., komentirao je za Slobodnu Božidar Spasić, čovjek koji je u službi Udbe pratio rad emigrantskih i terorističkih organizacija i za račun te službe svojedobno i organizirao obračune s emigracijom. Danas je vlasnik detektivske agencije u Beogradu - prenosimo iz Jutarnjeg lista.

U požaru koji je gorio dva dana, a zbog njega je moralo biti evakuirano oko 250 stanovnika okolnih sela, izgorjelo je 1 800 tona streljiva. Izgorjela je i gotovo cijela vojarna u Pađanima, policija je utvrdila da se vatra proširila s divljeg odlagališta otpada.  

Iz kategorije: Vijesti