Sidebar Menu

Datum objave: 14. Rujan 2011

"Ljubičasti" razred iz Herforda primio gradonačelnik Županović

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici i profesori srednjoškolskog centra “Regenbogenschule” iz grada Spenge u njemačkom okrugu Herford, koji je već više od 40 godina  prijatelj Šibenika, borave u Šibeniku kao gosti šibenske Gimnazije Antuna Vrančića. Danas ih je primio gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović, a nazočne su bile ravnateljica Gimnazije  Ivanicu Belamarić i voditeljicu projekta škola - partner Davorka Kedžo. Riječ je o ljubičastom razredu te škole u kojoj, kako smo kao kuriozitet doznali, razredi ne nose, kao kod nas, nazive po slovima abecede, nego po bojama.  Zanimljiv je i da je njihova profesorica, pedagoginja po struci Rosy Kiefer, u Šibeniku bila i davne 1988. godine, također u razmjeni učenika i profesora srednjih škola Šibenika i prijateljskog Herforda te se rado prisjetila tih dana. Dugogodišnjeg prijateljstva prisjetio se i šibenski gradonačelnik dr Ante Županović koji je također sudjelovao u tim razmjenama, istaknuvši da su neki učenici koji su tada dolazili iz Njemačke vjerojatno sada već umirovljenici "Brojne su generacije mladih ljudi iz naših prijateljskih gradova posjetili Šibenik, stjecali nove prijatelje, upoznavali kulturu i običaje. Također su brojni šibenski srednjoškolci bili kod svojih vršnjaka prilikom održavanja Trojnih susreta ili sportskih i kulturnih manifestacija. Ideju da srednje škole postaju škole - partneri podržavamo, želimo da se u Šibeniku dobro osjećate i ponovno vratite" rekao je gradonačelnik. Ravnateljica Belamarić je istaknula kako je to u posljednje vrijeme drugi posjet inozemnih delgacija šibenskoj Gimnaziji te da je raduje što se intenzivira  međunarodna suradnja između srednjoškolskih centara. Nedavno su bili domaćini srednjoškolskim profesorima iz Švedske.   
Srednjoškolci  iz Spengea, radi razmjene iskustava, sudjeluju na nastavi u šibenskoj Gimnaziji, obilaze Šibenik i njegovu okolicu, a u petak će biti organizirana i nogometna utakmica između njih i učenika šibenske Gimnazije. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.