Datum objave: 13. Rujan 2011

Gradska vlast: HDZ pokušava obmanuti javnost u vezi s Brodaricom

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici Mjesnog odbora Brodarica uvjerili su se na današnjem sastanku sa zamjenikom gradonačelnika Grada Šibenika Petrom Baranovićem da gradska vlast ni kom slučaju nema namjeru izuzeti to naselje iz projekta izgradnje sustava odvodnje za jugoistočni dio Grada s čim su jučer, na konferenciji za novinare, očito neprovjereno ili zlonamjerno istrčali predstavnici Gradskog odbora HDZ -a.

HDZ prešutio da projekt ima "dva kraka"

Iskoristili su činjenicu da idejno riješenje tog projekta obuhvaća dva pravca - prvi na kojem su Podi i Ražine i drugi koji obuhvaća Brodaricu no natječaj će biti raspisan zajedno za cijelokupni sustav.

„Sve se odvija po planu, teje informacija kako je Brodarica izostavljena iz sustava odvodnje, koja se u posljednje vrijeme provlači kroz javnost, potpuno je netočna.“, kazao je dogradonačelnik Baranović.

Tehnički direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Željko Štrkalj predočio je predstavnicima MO Brodarica dokumentaciju i kartu prikaza čitavog sustava odvodnje na području Ražine- Podi - Brodarica, kako bi im na takav način detaljno objasnio u kojem smjeru moraju ići radovi. Idejno rješenje tog kanalizacijskog sustava, kako je objasnio direktor Štrkalj, ide u dva pravca Podi - Ražine i Brodarica. Lokacijska dozvola je već dobivena za crpnu stanicu Ražine, koja je centralna,  dok se za Brodaricu traži lokacijska dozvola za tlačni cjevovod, kao i lokacijska dozvola za područje od TLM-a du uređaja. Nakon toga će se zatražiti građevinska dozvola, a potom će biti raspisan natječaj za cijeli paket.

Direktor Vodovoda i odvodnje Frane Malenica podsjetio je kako je na sjednici Gradskog vijeća održanoj u ožujku ove godine . odlučeno da će Šibenčani na računima za vodu i odvodnju plaćati dodatne dvije kune kako bi se osigurala osnovna sredstava za projekt sustava odvodnje jugoistočnog dijela Grada od oko 40 posto što je uvjet da se Grad može prijaviti na razne natječaje koje raspišu Ministarstva, Hrvatske vode ili fondovi EU. „Na istoj sjednici definiran je i takozvani južni i sjeverni krak cjevovodnog sustava odvodnje s centralnom crpnom stanicom u Ražinama, i to se nije mijenjalo, prema tome Brodarica, s oko 6 kilometara mrežne odvodnje, nije izbačena iz tog sustava. 

Prioritet su kuće uz more na Brodarici 

Glavni kolektorski sustav išao bi po magistrali, a gradska je uprava naručila  idejni projekt za sve ceste na području Brodarice, kao i geodetski snimak, jer su upravo ceste preduvjet za sustav kanalizacije, a ispod njih će se postaviti sva druga infrastruktura.“, kazao je Malenica. Na sastanku se također moglo čuti kako je u prvom paketu sustava odvodnje na Brodarici najvažnije riješiti kuće uz more. Za mjesec dana će biti objavljen natječaj za Brodaricu, a sve radnje će biti usuglašene s MO Brodarica, odnosno predstavnicima MO Jadranom Matovom i Jordanom Tudićem, koji će se redovito sastajati s predstavnicima Vodovoda.

Iz kategorije: Vijesti