Datum objave: 13. Rujan 2011

Ispitivanje svjedoka u slučaju "Horvatinčić" danas u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

 

PartnericaTomislava Horvatinčića, 35-godišnja Anica Đerđe Dilber, dala je jutros na zagrebačkom Županijskom sudu iskaz o nesreći u kojoj je kontroverzni poduzetnik 16. kolovoza usmrtio bračni par Salpietro, prenosimo s portala Index.hr

"Bila je u šoku i plakala je"

"Ona bi trebala reći što zna o nesreći, znam jedino da je bila u šoku i da je plakala", rekao je Indexu Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen.
Kako Index doznaje, Đerđe Dilber je istražnoj sutkinji kazala da je Horvatinčić u vrijeme nesreće bio za upravljačem glisera, na vozačkom mjestu, a da je ona bila do njega.
Također, u svjedočenju se branila tezom da se ne razumije u brodsku tehniku i da ne zna ništa o funkcioniranju autopilota. Rekla je da je, kao i obično, brodom upravljao njen partner. Danas je ispitano još četvoro svjedoka koje je predložila Đerđe Dilber, a u obzir će se svakako uzeti i okolnost da je riječ o Horvatinčićevoj intimnoj prijateljici.

Ispitivanje se nastavlja sutra 

Sutra će pred sutkinju zagrebački pročelnik za graditeljstvo Davor Jelavić, kojega je nakon nesreće kontroverzni poduzetnik nazvao. 
Horvatinčiću pritvor istječe 16. rujna, no mogao bi i dalje ostati iza rešetaka u Šibeniku. Naime, odvjetnica obitelji Salpietro zatražila je da ga se zbog učestalog ponavljanja prometnih prekršaja ne pušta na slobodu, a moguće je da se zatraže iskazi novih svjedoka, što bi Horvatinčića također moglo zadržati u pritvoru još neko vrijeme.

 

objavljeno 13. rujna u 9 sati 

Ispitivanje svjedoka u istražnom postupku protiv poduzetnika Tomislava Horvatinčića osumnjičenog da je usmrtio dvoje talijanskih nautičara, bračni par Salpietro, seli se danas na Županijski sud u Zagrebu. Bit će ispitana  njegova partnerica, 35-godišnja Anica Đerđe Dilber, koja je kada se nesreća dogodila bila s njima na gliseru. "Ona bi trebala reći što zna o nesreći, ja znam jedino da je bila u šoku i da je plakala", rekao je Indexu Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen. 

Đerđe Dilber bi pred istražnm sutkinjom trebala otkriti gdje su ona i Horvatinčić točno bili u odnosu na upravljači sustav u trenutku nesreće, no u obzir će se svakako uzeti i okolnost da je riječ o njegovoj intimnoj prijateljici, piše Index.hr.

Danas će biti ispitana još četiri svjedoka, a sutra će pred sutkinju i zagrebački pročelnik za graditeljstvo Davor Jelavić, kojega je nakon nesreće kontroverzni poduzetnik nazvao na mobitel.

Iz kategorije: Vijesti