Datum objave: 12. Rujan 2011

Konačno otvorena preuređena i dograđena zgrada Tehničke škole

Diana Ferić
Diana Ferić

Pritiskom na školsko zvono ministar prosvjete i znanosti RH Radova Fuchs otvorio je danas preuređenu i nadograđenu zgradu Industrijsko - tehničke škole u Šibeniku u kojoj su sada smještene čak tri škole - Industrijsko - obrtnička, Tehnička i Strukovna škola, a nastava će se održavati samo u prvoj smjeni. Dok su ministru i čelnim ljudi Šibensko - kninske županije bila puna usta hvale zbog  te nove zgrade, profesori i ostali djelatnici spomenutih škola, istina je javno nego u kuloarima, negodovali su zbog, kako su nam redom kazali, nefunkcionalnosti i neprilagođenosti zgrade potrebama tih škola. Škole će pohađati  ukupno 1 050 učenika, a imaju 120 zaposlenih. 
Riječ je o investiciji od ukupno 71 milijun kuna od čega je 55,5 posto osigurano zajmom  Svjetske banke, a ostatak su namaknuli najvećim dijelom Šibensko - kninska županije te manjim djelom Grad Šibenik. Škole, koje će u njoj raditi, kako je kazao ministar Fuchs imaju suvremenu opremu za praktičnu nastavu te je izrazio uvjerenje da su stvoreni svi uvjeti da se tu obrazuju kvalitetni i stručni kadrovi koje treba hrvatsko tržište rada. Preuređena i dograđena bivša Tehnička škola sada ima i kantinu,  sportsku dvoranu veličine košarkaškog igrališta te kongresnu salu. 
Što nezadovoljni profesori zamjeraju? Nitko od njih nije želio govoriti javno no, off the record su nam kazali kako je nedopustivo što nije predviđen WC za profesore nego svaka škola ima samo po jedna WC, zajednički za učenike i profesore, što je ispred škole parkiralište, što je dvorište nefukcionalno te da su nefunkcionalne,a negdje i mračne učionice. Mnogi su imali primjedbu i na to što je nova sportska dvorana podijeljena plastičnim  ogradama na tri dijela,  za svaku školu posebno, pa ne znaju kako će se tako moći nesmetano provoditi nastava tjelesnog odgoja. Profesori Industrijske škole  smatraju da su, kako su se neki od njih slikovito izrazili,  "pali s konja na magarca",uz ostalo, i zbog toga što su u staroj školi učionice bile klimiatiziarne a u novoj nisu., 

Iz kategorije: Vijesti