Sidebar Menu

Datum objave: 12. Rujan 2011

Počela školska godina, u Faustu Vrančiću posebno svečano

Diana Ferić
Diana Ferić

Školska  godina počela je danas u Šibensko - kninskoj županiji. U Gradu Šibeniku prvi put je i školske klupe sjelo 408 učenika. 24 manje nego lani.  Najsvečanije je bilo u Osnovnoj školi Fausta Vrančića u Šibeniku u kojoj su prvašiće i njihove roditelje pozdravili i šibenski gradonačelnik dr Ante Županović i njegov zamjenik Petar Baranović. Povod je ta školska zgrada ove godine dočekala učenike u novom ruhu - s promjenjenom fasadom. Izmijenjena je kompletna vanjska konstrukcija, a radove je financirao Grad Šibenik.  U to je uloženo 530 000 kuna. Zahvaljujući novoj fasadi u učionicama je znatno hladnije, svjedoče nastavici, koji kažu da je temperatura i do 10 stupnjeva niža. Čelni ljudi Grada su zajedno  s prvašićima i njihovim roditeljima odgledali i prigodni program koji su pripremili učenici te škole. 

Slično kao i u Šibeniku, broj osnovaca manji je i na razini Šibensko - kninske županije u kojoj je u prve razrede upisan 891 učenik ili 53 manje nego prošle školske godine.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.