Datum objave: 12. Rujan 2011

Gradska vlast: Brodarica je uvrštena u sustav za odvodnju otpadnih voda

Diana Ferić
Diana Ferić

Informacija kako u projektu izgradnje sustava odvodnje za Pode nema naselja Brodarice iako je Brodaričanima obećano da će ući u tu investiciju je potpuno netočna, stoji u priopćenju koje smo na naš zahtjev dobili danas iz Ureda gradonačelnika Šibenika  nakon što su predstavnici Gradskog odbora HDZ na konferenciji za novinare priopćili kako je Brodarica izuzeta iz tog sustava, nagasivši kako se time ignorira činjenica da je  Brodarica ekološka bomba s obzirom na broj crnih jama, kako se slikovito izrazio Tomislav Ninić, predjednik GO HDZ -a. Objašnjenje prenosimo  u cijelosti jer je očito došlo do nekih različitih tumačenja planova gradske vlasti koji bi mogli stvoriti pogrešan dojam u javnosti.   

"   Projekt izgradnje sustava odvodnje na Brodarici ide prema planu. Tim povodom, još prošlog tjedna održan je i sastanak u uredu Petra Baranovića, dogradonačelnika grada Šibenika  s  predstavnicima MO Brodarica, kako bi ih se upoznalo s fazama izgradnje. Na sastanku su nazočili i predstavnici  Vodovoda i odvodnje d.o.o. koji su izvođači radova.Dogradonačelnik Baranović na tom je sastanku objasnio predstavnicima MO Brodarica, kako će se  Brodarica sigurno uvrstiti u sustav odvodnje  za što je već napravljen i projekt, dok je stručni predstavnik Vodovoda i odvodnje obavijestio kako se već radi na ishodovanju lokacijskih dozvola koje bi se trebale dobiti sredinom listopada. Zamjenik gradonačelnika Šibenika Petar  Baranović pojasnio je kako zabunu izaziva upravo to što se u sustavu odvodnje radi o dva kraka i to jednom kraku koji obuhvaća zonu Podi/Ražine, za koji je trenutno raspisan natječaj; i drugom koji obuhvaća zonu Brodarica/Podsolarsko. Lokacijska dozvola je već dobivena za crpnu stanicu Ražine, koja je centralna,  dok se za Brodaricu traži lokacijska dozvola za tlačni cjevovod , kao i lokacijska dozvola za područje od TLM-a do uređaja, nakon toga kreće se u dobivanje  građevinske dozvole, a potom će biti raspisan natječaj za cijeli paket. Geodetski snimak za cijelu Brodaricu je već napravljen.
Na sastanku je također dogovoreno da će se predstavnici MO Brodarica redovito sastajati u Gradskoj upravi s predstavnicima Grada i predstavnicima Vodovoda kako bili upoznati sa svim pojedinostima u realizaciji sustava odvodnje", stoji u priopćenju. 
Zamjenik gradonačenika Petar Baranović smatra da je to pitanje HDZ neopravdano ispolitizirao kako bi zaradio političke poene: "Tvrdnja gospodina Tomislava Ninića samo je jedna u nizu izrečenih insinuacija u protekle dvije godine s jasnom namjerom stvaranja negativnog ozračja vezano uz pojedine projekte koje pokreće Grad Šibenik. Takav pristup politici ne bi trebao biti prisutan kod gradskog vijećnika koji je svojedobno obnašao i dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Šibenika. Od ljudi koji se bave politikom na lokalnoj razini s pravom se očekuje dobronamjeran i argumentiran pristup svim pozitivnim projektima od interesa za Grad i njegove građane." ističe Petar Baranović 

Iz kategorije: Vijesti