Datum objave: 06. Rujan 2011

Drži li Konzum doista do svojih kupaca?

Diana Ferić
Diana Ferić

Promidžbene poruke u kojima tvrtke koje nešto prodaju poručuju svojim kupcima ili klijentima  kako su im oni uvijek na  na prvom mjestu uglavnom se pokažu kao  šarena laža što potvrđuje  i primjer velikog Konzumovog dućana na Baldekinu, na Trgu Andrije Hebranga. Zvuči nevjerojatno ali je istinito  da u tom dućanu kroz koji prođe tisuću kupaca dnevno već dva mjeseca ne radi hladnjak za pića, i to dva mjeseca u kojem se temperatura zraka nije spuštala ispod 30 stupnjeva i u kojima su rashlađena pića bila nasušna potreba.

Štiti ih monopol

Kupci su negodovali, prodavačicama je bilo neugodno opravdavati  se za nešto  na što ne mogu utjecati, a oni koji su taj problem, da  zaista drže do kupaca i svog image morali riješiti preko noći ponašaju se indolentno i pokazuju da im uopće nije stalo do kupaca. Možda i zbog toga što u krugu te prodavaonice gotovo da i nema nijedne druge pa su kupci i tako prisiljeni u nju dolaziti. 
Teško da se za takvo ponašanje može naći ikakvo opravdanje jer barem Konzum ima novca da ili popravi hladnjak ili ga zamjeni novim. Ne vjerujem da bi takvo ignoriranje kupaca sebi priuštio ijedan manji trgovac, ali takvih više ionako nema jer su ih trgovački lanci Konzuma "progutale" preko noći. 

Gdje je odgovornost prema kupcima?

Istodobno, želeći se pokazati kao društveno odgovorna tvrtka koja pomaže i lokalnu zajednicu Konzum financira uređenje dječjeg igrališta u blizini dućana u kojem im hladnjak ne radi više od dva mjeseca. I to je način na koji se kupcima i javnosti zamagljuju oči. Jer ne bi li se društvena odgovornost trebala očitovati prvenstveno u odgovornom odnosu prema poslu koji radiš i onima zbog kojih postojiš?  

Iz kategorije: Vijesti