Sidebar Menu

Datum objave: 07. Rujan 2011

Ova sezona u Šibeniku bolja i od rekordne 2010.

Diana Ferić
Diana Ferić

Povećanje broja noćenja za pet posto zabilježeno je u kolovozu ove godine na području Grada Šibenika. Očekivanja je premašio i broj noćenja u prvih osam mjeseci ove godine koji je porastao za tri posto, a prognoze su bile svega 1 posto. O tome je direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole danas izvjestio gradonačelnika dr Antu Županovića, koji je ujedno i predsjednik TZ Grada Šibenika. Gradonačelnik i direktor TZ složili su se kako je protekla 2010. godine bila rekordna i s najvećim brojem noćenja do sada pa su podatci o zabilježenim povećanjima u ovoj godini još značajniji. 

U Gradu Šibeniku tako je u kolovozu ostvareno 250 750, a u  ovoj godini ukupno 685 533  noćenja. 

Hit je ove sezone autokamp Solaris u kojem je ostvareno čak 28 posto više noćenja nego lani u istom razdoblju, a u privatnom smještaju najveće povećanje bilježi Zaton od čak 47 posto te Grad Šibenik u kojem je ostvareno 39 posto noćenja više nego lani. Ti  podatci svjedoče i da Šibenik ali i Zaton koji su do sada nisu bili smještajne turističke destinacije to sve više postaju.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam