Datum objave: 07. Rujan 2011

Kupanje i sunčanje sve do sredine rujna

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Nakon gotovo četrdesetodnevne suše nekoliko kapi kiše i malo zahladnjenje dobrodošla su novost u Dalmaciji. Ipak, naoblačenje je donijelo samo prolaznu promjenu vremena ,a prognostičari najavljuju vrlo toplo i vruće vrijeme sve do sredine mjeseca.
Vrućine se nastavljaju već danas. Bit će sunčano,a poslijepodne uz malu, a samo ponegdje u sjevernim krajevima i umjerenu naoblaku. Uz obalu srednjeg i južnog Jadrana puhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak. Bit će vrlo toplo temperature će se kretati od 28 do 33°C, javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Sutra prognostičari najavljuju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Jutarnja temperatura na Jadranu će biti od 16 do 22, a najviša dnevna od 28 do 32°C. U petak će biti pretežno vedro. Ujutro će biti umjerene, ponegdje pojačane bure, brzo će slabiti tijekom dana i okretati na tramontanu. Jutro osjetno svježije, a najviše dnevne temperature od 25 do 28°C.

Dani vikenda donose stabilno kasnoljetno vrijeme sa temperaturama na Jadranu do 30°C. Prema aktualnim prognostičkim materijalima, natprosječno toplo vrijeme neće prestati niti u nadolazećem tjednu, a prolazna promjena vremena moguća je tijekom utorka.

Iz kategorije: Vijesti