Sidebar Menu

Datum objave: 04. Rujan 2011

Kako pomoći djeci s poremećajem u učenju?

Diana Ferić
Diana Ferić

 Seminar  pod nazivom "Disleksija od ranog doba do fakulteta"  koji je ovog vikenda u Šibeniku organizirala  Udruga za pomoć djeci s teškoćama u učenju Šibensko - kninske županije "Izvor ljubavi" privukao je veliku pozornost  stručnjaka i roditelja djece s tim poremećajem u učenju. Ugledni predavači  Haira Wolf, prof. logoped, Gina Lugović, prof., mr. spec. klin. psihologije,  prof. dr. sc. Mirjana Lenček, prof. logoped s Edukacijsko-rehabilitacijskog Fakulteta u Zagrebu.  Željka Butorac, prof. logoped te  Stanislava Leljak-Turžanski, prof. logoped iz  SUVAG govorili su o novim spoznajama koje mogu pomoći kod riješavanje tih problema kod djece i metodama kojima lakše mogu savladati školsko gradivo ali je bilo riječi i o  tomu kako pomoći obiteljima  djece disleksičara da što lakše prevladaju teškoće. Otvarajući seminar, Majda Ivanda predsjednica udruge "Izvor ljubavi" istaknula je da joj je drago  što raste  svijest o potrebi da se svi zajedno educiramo kako bismo pomogi  djeci da što lakše savladavaju teškoće u učenju. "Želimo im olakšati ulazak u, za njih tako složen svijet brojki i  slova, te im pokazati drukčije, primjerenije načine učenja. U tomo želimo biti najbolji, slijediti sva moderna postignuća i primjenjivati nove, moderne metode kako bismo u uspjeli na svim razinama našeg rada", istaknula je.

Udruga "Izvor ljubavi"  osnovana je prije nekoliko godina u Šibeniku,  a jedan od njezinih ciljeva je organiziranje stručnih susreta, seminara i drugih oblika razmjene novih spoznaja i iskustava kako bi educirali  roditelje, prosvjetne djelatnike ali i cijelu lokalnu zajednicu o tomu kako na najbolji način pomoći djeci s disleksijom da školsko gradovi savladavaju sa što manje teškoća. Zahvaljujući svojoj upornosti i sponzorima nabavili su vrhunske logopedske aparate, a za djecu svih uzrasta organiziraju dodatnu nastavu kako bi im olakšali savladavanje školskog gradiva što se pokazalo vrlo uspješnim u čemu im pomažu profesori i nastavnici volonteri.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam