Sidebar Menu

Datum objave: 31. Kolovoz 2011

FOTO: Otvorena nova zgrada kriminalističke policije

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Otvaranjem nove zgrade kriminalističke policije u sklopu Policijske uprave Šibensko-kninske u ulici Velimira Škorpika od sad sve službe te policijske uprave imaju adekvatne uvjete za rad. U novi objekt površine od 650 metara kvadratnih uloženo je 4 milijuna kuna, a raspolaže s 22 nova ureda i 17 pomoćnih prostorija. Novi prostor danas je otvorio ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko koji je istaknuo kako šibenska policija nije jedina koja ima problema sa smještajnim kapacitetima i uvjetima rada, stoga je ova investicija dobro pogođena. „Ne sumnjam da će od sad krim policija imati bolje uvjete za rad iako već sad postiže dobre rezultate“, kazao je Karamarko istaknuvši kako nije zadovoljan uvjetima u velikom broju policijskih stacionara u državi.
Načelnik policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić podsjetio je da je do sada šibenski Odjel kriminalističke tehnike radio u plavom neboderu gdje su mjesečni najam gradu plaćali 9 tisuća kuna. Od sad krim tehnika ima vlastite prostorije u novoj zgradi čime se policija oslobađa plaćanja visoke najamnine, a i adekvatan parkirni prostor za policijska vozila je napokon osiguran. Drugi dio prostora preuzet će Odsjek kriminaliteta droga: „S obzirom na rastuće zlo organiziranog kriminaliteta i sve veći opseg posla, bilo je potrebno proširiti ovaj odsjek“, kazao je Kostanić. U njima radi 30-ak djelatnika, iz dva odsjeka, ali po potrebi će se prostorije koristiti za ispitivanje, odlaganje signaletičkih fotografija te za druge domene policijskih poslova. Otvaranju novog policijskog objekta osim ministra policije nazočili su brojni lokalni dužnosnici iz Grada i županije.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.