Sidebar Menu

Datum objave: 26. Kolovoz 2011

Video nadzorom zaštititi groblje Sv Ane od devastacija

Diana Ferić
Diana Ferić

Groblje sv. Ane u Šibeniku, koje predstavlja i spomeničku baštinu, tvrtka Čempresi namjerava sanirati i urediti za što su, u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Šibeniku,  i ove godine zatražili 500.000 kuna od Ministarstva kulture, Takav je zahtjev je bio podnesen i u 2010., ali, nažalost, Ministarstvo nije odobrilo traženi iznos. S obzirom da su na groblju učestale devastacije Uprava Čempresa razmišlja o uvođenju video-nadzora te su zatražene i ponude. O tomu je bilo riječi na sastanku čelnika Grada Šibenika i direktora Čempresa Damira Čepina.
Ukazano je i na problem održavanja grobalja po manjim mjestima. Postojeći broj zaposlenih nije dostatan kako bi se i taj segment mogao kvaliteteno odraditi. Od 26 takvih grobalja, samo 4 su dostavila podatke o vlasnicima grobnica koji moraju plaćati naknadu iz koje se onda financira održavanje.  U tom smislu zatražena je i pomoć mjesnih odbora, no nažalost do danas ti podaci nisu prikupljeni.  Prema procjeni direktora Čapina za održavanje mjesnih grobalja bilo bi potrebno zaposliti još najmanje četvoro ljudi i nabaviti kamion, što bez plaćanja naknade nije moguće financijski odraditi. Tvrtka je i o svom trošku izradila geodetske snimke svih 26 mjesnih grobalja.
Planira se i sanacije platoa ispred mrtvačnice na Kvanju za što je potrebno izdvojiti oko 350.000,00 kuna.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam