Datum objave: 23. Kolovoz 2011

Umrla Šibenska glumica Ines Fančović poznatija kao Mara Mulica

Diana Ferić
Diana Ferić

Rođena Šibenčanaka, glumica Ines Fančović, mnogima najpoznatija kao Mara Mulica iz kultne serije Velo misto, pokopana je danas u Sarajevu gdje je  provela veći dio života kao glumica  sarajevskog Kamernom teatru 55.
Ines Fančović  umrla je u 86. godini  u nedjelju u Sarajevu. U Sarajevo je došla prije 40-ak godina na nagovor Jurislava Korjenića, osnivača Kamernog teatra 55 i tu je ostvarila brojne kazališne uloge, a prošle godine njoj u čast izdana je monografija o 65 godina njezinog glumačkog djelovanja. Prije toga je nekoliko godina radila Šibenskom kazalištu,  a zatim deset godina u HNK Osijek. 
Publici širom nekadašnje zajedničke države u sjećanju je ostala kao Mara Mulica iz serije 'Velo misto'. Radeći u Splitu upoznala je i svog prvog supruga Miljenka Smoju s kojim nakon razvoda nije ostala u dobrim odnosima. Smoje je kad je čuo da će ona glumiti Maru Mulicu htio zabraniti snimanje serije čiji je autor. Iako je imala priliku otići, Ines je okupaciju Sarajeva od 1992. do 1995. godine provela u opkoljenom gradu gdje je glumila u trupi reditelja Harisa Pašovića. Posljednje uloge ostvarila je u filmu Danisa Tanovića 'Cirkus Columbia'. 

Iz kategorije: Vijesti