Datum objave: 23. Kolovoz 2011

Kazališno vijeće predložilo Neru Gojanović za ravnateljicu HNK Šibenik

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Kazališno vijeće HNK u Šibeniku jednoglasno je na današnjoj sjednici podržalo Neru Gojanović Kljajić kao kandidata za budućeg ravnatelja HNK u Šibeniku. Ta odluka je bila očekivana, s obzirom da je sadašnja producentica te kuće imala najveće izglede da je Vijeće podrži. Glasovalo je 5 od 7 članova vijeća, jer Nera Gojanović Kljajić i Oriana Kunčić, s obzirom da su bile kandidatkinje, nisu bile nazočne raspravi i glasanju o toj točki dnevnog reda.

 

Torjanac bio idealan kandidat

„Iako svi članovi vijeća nisu zadovoljni Nerom Gojanović kao kandidatkinjom, situacija je takva da bi u suprotnom došlo do velikih problema za šibensko kazalište i Grad Šibenik“, priznao nam je nakon glasovanja predsjednik Kazališnog vijeća Dušan Šarac. Pojasnio je razloge osobnog, i nezadovoljstva nekih članova vijeća: „Naravno da nemam ništa protiv nje, ali s obzirom na njezino neiskustvo, sigurno je da uvijek postoji bolji kandidat, poput Marka Torjanca koji je po meni bio idealan. No, zbog specifičnih okolnosti i situacije u kojoj smo se našli nakon njegova odlaska, sad to trebamo zaboraviti i prihvatiti ovo rješenje koje je najbolje za teatar i za Šibenik“, iskren je bio Šarac i izrazio nadu da će Gradsko vijeće podržati prijedlog Kazališnog vijeća.
Smatra da sukoba interesa prilikom današnjeg glasovanja nije bilo jer Nera Gojanović nije glasovala, a odluka je donesena jednoglasno.
Inače, na natječaj je stiglo 5 molbi, među kojima je ona Miroslava Belamarića odbačena kao nepotpuna. Tako da su razmatrani programi i životopisi Šime Bubice, Aleksandra Damianija, Nere Gojanović Kljajić i Oriane Kunčić.
Prijedlog Kazališnog vijeća  bit će, sukladno Zakonu, upućen Gradskom vijeću koje će donijeti konačnu odluku o imenovanju ravnatelja HNK u Šibeniku.

Priča o izboru ravnatelja HNK Šibenik traje od kraja prošle godine, a počela je neslavnim pokušajem da se na čelo te kuće dovede poznata kazališna umjetnica Senka Bulić. Nakon toga sve je krenulo krivo pa je prvi natječaj poništen zbog proceduralnih razloga, a drugi jer se izabrani kandidat Marko Torjanac naknadno sjetio da mu  uvjeti financiranja šibenske kazališne kuće ne odgovaraju. Dok su se na prva dva natječaja javili i kazališni stručnjaci izvan Šibenika, treći je, kako se i moglo očekivati ostao samo na šibenskim snagama. 

Iz kategorije: Vijesti