Datum objave: 19. Kolovoz 2011

OŠ Meterize bit će i kazalište, kino i diskoklub

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Građevinski radovi na Osnovnoj školi Meterize napreduju. Svi grubi radovi, osim krova sportske dvorane, su završeni, kao i prva faza uređenja okoliša, dok će za drugu fazu uređenja okoliša iduće godine biti raspisan natječaj.Gradilište je danas sa suradnicima obišao gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović koji je nakon obilaska najavio kako će škola biti gotova do predviđenog roka, u travnju iduće godine.

U  sklopu s urbanističkim projektom novog gradskog naselja Meterize, projektirana je osmogodišnja škola; no osim svoje osnovne funkcije, škola će biti i centar za mladež koji će, prema arhitektonskom rješenju moći preuzeti niz funkcija. Škola se u trenutku može pretvoriti u mjesno kazalište, prostor za projeciranje filmova ili disko, dok će školski sportski sadržaji postati sportsko borilište za takmičenje i izvan školskih programa. Ovako projektirana škola postaje centar zbivanja za mlade i na taj način ispunjava svoju osnovnu odgojnu funkciju, priopćili su iz Ureda gradonačelnika nakon obilaska gradilišta.
Škola ima četrnaest učionica od čega šest razredne nastave i osam specijaliziranih, a projektirana je za 720 učenika. 


Razredna nastava čini zasebnu prostornu cjelinu. Sastoji se od šest učionica,kabineta i spremišta didaktičkih pomagala, pripadajućih sanitarija i dnevnog boravka sa atrijem. Razredi imaju vlastita dvorišta za nastavu na otvorenom. U prizemlju je školska kuhinja i blagovaonica sa ozelenjenim atrijem, a u vrijeme kazališnih predstava i školskih priredbi, blagovaonica se pomicanje staklenog zida pretvara u gledalište. Od sportskih sadržaja izgradit će se sportska igrališta za mali nogomet, rukomet, dva košarkaška, vježbalište sa spravama, te trkalište sa pješčanikom za skok u dalj.

Podsjetimo, radove, čija ukupna vrijednost iznosi 22.900.697,35 kuna, zajednički financiraju u jednakim iznosima (50%:50%) Grad Šibenik i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (putem Europske investicijske banke (EIB) i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB).
Školu je projektirao akademik Dinko Kovačić iz Splita.
 

Iz kategorije: Vijesti