Datum objave: 13. Kolovoz 2011

Članovi udruge Brodolom čistili smeće na Krapnju

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Udruga Brodolom s otoka Krapnja u četvrtak je organizirala eko akciju čišćenja divljih odlagališta otpada na otoku Krapnju. U akciji su im se pridružili članovi udruge Šibenik, Grad djece, kao i svi ekološki osviješteni građani.

Sličnu je akciju prošle godine provela i organizacija Šibenik-Grad djece, kada su na Mugradu čistili ilegalni otpad. Nažalost, stanje je ove godine bilo mnogo lošije i na terenu je bilo puno više smeća nego prethodnih godina.

Podsjetimo, nesavjesni mještani i turisti koji dolaze na otok unatoč jasnim pismenim upozorenjima, na za to neprimjerenim mjestima odlažu vlastiti otpad. Naime, na Krapnju su se tako stvorila tri ilegalna deponija. I to jedan kod mjesnog groblja, drugi kod sportskog igrališta u blizini ambulante na predjelu zvanom Mugrad, a treći iza lukobrana Velikog porta.

Komunalno poduzeće Čistoća d.o.o. do sada je uvijek reagiralo na poziv mještana i sav bi krupni otpad bio potom uklonjen. Na teren su nekoliko puta izlazili i komunalni redari, te iako bi se situacija privremeno riješila, vrlo brzo bi se na istom mjestu ponovno nagomila hrpa nepropisno odloženog otpada.

(Izvor: Grad Šibenik)
 
     

Iz kategorije: Vijesti