Datum objave: 09. Kolovoz 2011

Vodički turisti trčali kros utrku do Okita

Diana Ferić
Diana Ferić

Atletska utrka  održana je i ove godine u Vodicama u sklopu obilježavanja  Dana domovinske Zahvalnosti i Dana Grada Vodica, a start utrke bio je  u Moto Klubu Okit. Trčalo se kros stazom  dugom 10 km do spomen parka Kozara te do vrha brda Okit i natrag na cilj. Članovi Moto kluba Okit dostojno su ugostili trkače i pratili  ih  motorima do skretanja na kros stazu. Utrku je organizirao AŠK Maraton Klub Biograd uz tehničku podršku šibenskih volonterskih udruga Šibenik grad djece i ISHA. 
Utrka je privukla brojne ljubitelje trčanja koji su došli na ljetovanje u Vodice i njegovu okolicu.
Zahtjevnu i tešku stazu prvi je istrčao Josip Barić iz MK Hrvatski sokol iz Osijeka, a od žena Sanja Begović-Geceg iz AK Veteran Zagreb. Drugi su na cilj stigli Stipan Vukas iz Maraton kluba Biograd  i  Smiljana Tomaš iz Zagreba, a treći Denis Lončar iz Zadra i Ana Kresojević iz AK Veteran Zagreb, koja je zajedno sa svojim suprugom Franjom ujutro isti dan istrčala Šujički polumaraton u BiH. Riječ je o supružnicima koji su inače poznati kao neumorni i veliki ljubitelji trčanja.
Pehare i medalje nagrađenima je  podijelio  inicijator te utrke, šibenski atletičar Vinko Klarić. Sudionici su pohvalili  dobru organizaciju utrke i najavili svoj dolazak i iduće godine. Ona je dokaz  kako se u ovim vremenima financijske krize i s malim proračunom ali uz brojne volontere i ljubitelje sporta može organizirati kvalitetna  sportska manifestacija 

 

Iz kategorije: Vijesti