Datum objave: 07. Kolovoz 2011

Joga i meditacija na Tvrđavi sv. Ivana

Diana Ferić
Diana Ferić

Joga se na otvorenom i ovog ljeta organizirano se vježbala u mnogim hrvatskim gradovima i to na plažama i u parkovima ali vježbanje joge na tvrđavi sv Ivana koju je za svoje članove organizirala šibenska udruga za promicanje duhovne svijesti ISHA jedinstveni je događaj. Vježbati i meditirati  na uzvisini s pogledom na cijeli Šibenik, šibenski kanal i gotovo sve otoke samo je po sebi bilo opuštajuće. Članovi udruge  popeli su se na Tvrđavu  u povodu obilježavanja prve godišnjice njezina postojanja. To je bio prvi, ali sigurno ne i zadnji put da su vježbali jogu na tom iznimnom mjestu. Na njemu je ugodno boraviti nakon što su ga očistili  i uredili članovi  udruge "Šibenik grad djece".
Osnivanje udruge ISHA u Šibeniku inicirala je prije godinu dana licencirana duhovna učiteljica  Natalija Buneta po povratku iz Italije u rodni grad.  Vježbe pružaju znanja i nove spoznaje iz meditacije, joge, tehnike disanja, samospoznaje te terapiju Bachovim cvijećem. Iz te mlade šibenske udruge poručuju: "Sreća je stanje vašeg uma, a najviša svijest u vama kao što je maslac u mlijeku. Zato je vrlo važno pročistiti svoj um meditacijom i sreća će se pojaviti kao sjaj najviše svijesti koja osvjetljava čitavo vaše biće." 

Za vježbanje joge treba samo dobra volja i prostirka. Poznavatelji joge kažu da je njezina bit  postizanje unutarnjeg mira. Kada je tijelo mirno, a disanje pravilno, um ima priliku promatrati svijet s više jasnoće i optimizma, pa se tako olakšava i povećava sposobnost suočavanja sa svakodnevicom.  

Iz kategorije: Vijesti