Datum objave: 06. Kolovoz 2011

Zbog ustaškog znakovlja 13 prijava na fešti u Čavoglavama

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je, prema posljednjim informacijama, podnijela ukupno 15 optužnih prijedloga protiv sudionika jučerašnje fešte u Čavoglavama i to protiv 13 osoba  koje su na sebi imali ustaška obilježja te protiv dvije osobe koje su vrijeđale policajce, a jedan muškarac među njima će odgovarati i po Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji. Naime,  kako je to skup visokog rizika, organiziran je, prvi put, policijski stožer. Proslavu i posjetitelje policija snimala kamerama i fotoaparatima. Na taj način željeli su  onemogućiti izgrednike da nekažnjeno veličaju ustaštvo i šire mržnju. Policija je priopćila i da je na toj neslužbenoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti bilo 70 000 ljudi. 

Na programu su bili nogomet i  folklor, a nastupilo je i pet mladih rock bendova. Posjetitelje je najviše oduševila nekoliko stotina metara duga povorka motociklista koji su u 17 sati put Čavoglava krenuli iz Drnišaa a vrhunac večeri bili su nastupi pjevača i Mladena Grdovića, a posebno Marka Perkovića Thompsona . Šibenski biskup Ante Ivas koji već više od deset godina dolazi na proslavu u Čavoglave novinarima je izjavio kako je događanje u Čavoglavama doista nešto posebno.

- Ovo je Božje. Mi kažemo gdje je radosno, gdje je lijepo da je to Božje. Ne priznajem službene proslave jer je danas državni dan, blagdan cijeloga naroda i ja bi bio puno sretniji da je danas u svakom mjestu,gradu, puno zastava, puno oduševljenje, radosti i zahvalnosti, no nažalost to nije - rekao je za Večernjak biskup Ivas. Napominje kako nije bio u Kninu nego u Šibeniku, gdje je u katedrali poručio kako slavlje i radost na dan Oluje ne smiju biti zatvoreni. Zbog toga je, kaže, do sada i odbijao voditi misu na dan Oluje u Zvonimirovu gradu

Foto: HTV

Iz kategorije: Vijesti