Datum objave: 04. Kolovoz 2011

Napokon se nazire kraj izgradnji sportske dvorane u Čistoj Velikoj

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Ugovor o dovršetku izgradnje školske sportske dvorane u Čistoj Velikoj vrijedan 8.956.972,13 kn potpisali su jutros u Vodicama ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta u ime naručitelja,  predsjednik uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec, u ime izvođača radova, te ravnatelj Osnovne škole Čista Velika Marijan Belamarić u ime investitora. Svečanom potpisivanju, uz domaćine gradonačelnicu Vodica Branku Juričev Martinčev i predsjednika gradskog vijeća Ante Čorića, prisustvovali su  saborski zastupnik Ante Kulušić i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.
Podsjetimo, prije nešto više od šest godina Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Grad Vodice i Šibensko-kninska županija potpisali su sporazum o zajedničkom financiranju izgradnje dvodjelne športske dvorane Osnovne škole Čista Velika. U tom se sporazumu napominje da je prema normativima o projektiranju školskih dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, predviđena izgradnja jednodijelne dvorane, ali je na zahtjev Grada Vodica i Šibensko-kninske županije dogovorena izgradnja veće dvodijelne dvorane. Grad Vodice i Županija su se tada obavezali podmiriti razliku troškova na ime povećane površine.
Međutim, prilikom polaganja kamena temeljca Ministar Kalmeta je obećao da će ista biti trodijelna, zbog čega je bilo potrebno izraditi novu projektnu dokumentaciju i ishodovati potrebne dozvole.
Kako izvođač radova nije mogao izvesti i dodatne neugovorene radove, a u međuvremenu je došlo do razdvajanja nadležnog ministarstva, te do sveopće gospodarske krize, izgradnja športske dvorane je prekinuta.

Iz kategorije: Vijesti