Datum objave: 02. Kolovoz 2011

Vodički SDP poziva građane na javnu raspravu o Prostornom planu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

„Pozivamo stanovnike Grada Vodica da se uključe u javnu raspravu o izloženim prijedlozima izmjena i dopuna Prostornog plana, važnog dokumenta za razvoj Vodica, te da daju svoje mišljenje i primjedbe na taj dokument“, poručili su predsjednica Gradske organizacije SDP-a Vodice Marija Alfirev, vijećnica te stranke u Gradskom vijeću Grada Vodica Marjanka Fržop te član Gradskog odbora SDP-a Vodice Roko Ivanda, na današnjoj konferenciji za novinare.
Javno izlaganje je zakazano za 17. kolovoza, datum kojeg SDP-ovci ocjenjuju loše odabranim, u srcu turističke sezone kad su svi građani Vodica zauzeti turističkom djelatnosti, poslom od kojeg žive i teško mogu naći vremena za odlazak na javnu raspravu.
No, vodički SDP-ovci nisu željeli špekulirati zašto je gradska uprava odabrala baš taj datum, kao ni što nisu željeli izlaziti u javnost sa detaljima izmjena prostornog plana, njegovim spornim dijelovima i službenom stavu stranke o tom dokumentu. Na novinarsko pitanje koja je onda poruka s današnje konferencije, s obzirom da stranka još nema jedinstven stav o izmjenama prostornog plana, članovi vodičkog SDP-a istaknuli su da je cilj bio pozvati Vodičane na javnu raspravu, dana 17. kolovoza.
U kratkom obrazloženju Alfirev je tek istaknula da sadašnja vlast nema jasan plan razvoja Grada ni viziju budućnosti te dodala je kako su problemi građana isti kao i 2006. godine kada je donesena Strategija razvoja grada. „Tapkamo u mjestu, ako i ima pomaka oni su nevidljivi i nepoznati građanima“, kazala je Alfirev.
 

Iz kategorije: Vijesti