Datum objave: 27. Srpanj 2011

Slučaj Paravinja: Danas svjedoče Drnišani

Diana Ferić
Diana Ferić

Istraga u slučaju Dragana Paravinje koji je osumnjičen za pokušaj silovanja i teško ubojstvo nestale Antonije Bilić i još jedan pokušaj silovanja u Omišu nastavljena je danas na Istražnom sudu u Šibeniku svjedočenjem Drnišanina koji je vidio Antoniju kako ulazi u plavi šleper. Uz njega, u nastavku istrage istražni sudac Igor Ninić saslušat će i vlasnika prijevozničke tvrtke za koju je Paravinja radio te Paravinjine kolege. Usporedno s istragom, policija nastavlja potragu za nestalom Antonijom.

Srijeda, 27. srpnja

Majka i otac nestale Antonije Bilić dali su danas iskaz kao oštećenici, u sklopu istrage koja se vodi na Županijskog sudu u Šibeniku, a s njima je na Sud došla i kćerka Katarina. Bilo je to prvo ročište u istražnom postupku u slučaju Dragana Paravinje koji je osumnjičen za pokušaj silovanja i teško ubojstvo nestale Antonije Bilić i pokušaj silovanja jedne Omišanke. Prema riječima njihova odvjetnika Vinka Ljubičića, istražnom sucu ispričali su o svom posljednjim susretu s kćerkom i nisu iznijeli ništa što se do sada nije znalo. "Mi ćemo vrlo aktivno sudjelovati u istrazi i dati sve od sebe da se objektivizira situacija i materijaliziraju dokazi. Nakon završene istrage odlučit ćemo što ćemo dalje napraviti", kazao je. Odvjetnik Ljubičić je istaknuo i kako je pregledao cijeli spis i kako može samo reći da je vrlo zadovoljan kako Županijski sud u Šibeniku vodi istragu i da krajnje korektno postupa. Branko Baica, Paravinjin odvjetnik po službenoj dužnosti, izjavio je novinarima kako su podnijeli žalbu na rješenje o istrazi jer smatraju da se ono ne temelji na dokazima nego na indicijama. O tomu bi se ovih dana trebalo izjasniti Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku.

Istraga se nastavlja sutra kada će biti saslušani svjedoci s drniškog područja koji su vidjeli kada je i kako Antonija ušla u plavi šleper. Paravinja je, podsjetimo, nakon što je prebačen u šibenski pritvor pred istražnim sucem izjavio da nije ubio Antoniju niti o njoj išta zna te da je njegovo priznanje u Banja Luci bilo iznuđeno,a dokazi u kamionu podmetnuti.

Iz kategorije: Vijesti