Datum objave: 26. Srpanj 2011

SDP za događanje naroda u Vodicama krivi aktualnu gradsku vlast

Diana Ferić
Diana Ferić

"Nedavni prosvjedi Vodičana pokazali su da aktualna gradska vlast gubi kontrolu nad onime što se događa u Vodicama. Pokazalo se da ovo nije izolirani slučaj nezadovoljstva i da su problemi daleko širih razmjera.", stoji u priopćenju koje je vodička gradska organizacija SDP -a uputila medijima u vezi s nedavnim prosvjedima Vodičana zbog  postavljanja rampe na ulazu u hotel Puntu.  
"Gradonačelnica i gradska vlast udaljili su se od naroda i ne razumiju probleme Vodičana. Do svega ovoga ne bi bilo došlo da se koristio institut javnosti rada, da su se pravovremeno konzultirali sa svim uključenim subjektima, da je uspostavljena komunikacija između izvršne vlasti i građanstva. A potrebno je samo malo dobre volje kod aktualne vlasti da se zajedničkim radom izbjegnu konfliktne situacije. Nažalost, na djelu je rad iza zatvorenih vrata, a u slučaju kada treba preuzeti odgovornost, gradonačelnica i gradska vlast se žele sakriti iza odluka Gradskog vijeća i tako skinuti odgovornost sa sebe.", kaže u priopćenju predsjednica te organizacije Marija Alfirev, ističući kako  vlast nema jasan plan razvoja Grada niti viziju budućnosti Vodica. Nepominje i kako gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev sada za sve krivi privatizaciju koja joj, ističe s eu priopćenju, nije smatala dok se Vodičani nisu pobunili.

Nakon prosvjeda Vodičana  da im rampa navodno priječi put prema starim groblju i crkvici  vlasnik hotela Punta ju je skinuo. Nezadovoljni Vodičani traže i da se zabrani prometovanje turističkih autobusa prema Punti što je gradska vlast na početku sezone odobrila.  

Foto: 24 sata

 

Iz kategorije: Vijesti