Sidebar Menu

Datum objave: 23. Srpanj 2011

Ministar Bajs razgovarao sa šibenskim turističkim predstavanicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko - kninska županija bilježi ove  sezone najveći porast u dolascima gostiju među jadranskim županijama izvjestili su danas predstavnici šibenskog turističkog sektora ministra turizma Damira Bajs. Sastank je doržan u Solarisu umjesto u vodičkom hotelu Punta zbog prosvjeda Vodičana protiv vlansika tog hotela.  Na pitanje novinara o tom prosvjedu  ministar je rekao kako je razgovarao s obje strane i kako se postojeći nesporazum mora što prije dogovorno riješiti.

Govoreći o ovogdišnjoj turističkoj sezoni kazao je kako će je  Hrvatska zaključiti s boljim rezultatima no lani, ali je napomenuo da ne treba očekivati porast izražen u dvoznamenkastim brojkama. Ove je godine Hrvatska imala dva cilja – biti bolja po turističkim rezultatima od svojih susjeda, te zadržati domaće goste na svom teritoriju i u oba je bila uspješna, rekao je Bajs nakon sastanka predstavnika javnog i privatnog turističkog sektora s temom osvrta na tekuću sezonu i pripremama za iduću. Ministar je upozorio da će osobito zahtjevna biti sezona 2012. godina, te se za nju treba na vrijeme pripremiti. Europa dogodine mora namaknuti nagomilani dug u sektoru turizma težak čak 70 milijardi eura, te će se europske destinacije još revnije boriti za svakog gosta, a to pred Hrvatsku stavlja težak zadatak, istaknuo je Bajs.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam