Datum objave: 20. Srpanj 2011

Petrina prosvjeduje zbog pristranosti u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Nezadovoljni načinom na koji  se tiskaju službene odluke i dokumenti u Službenom vijesniku Šibensko - kninske županije u Općini Primošten  odlučili su pokrenuti vlastito službeno glasilo. Načelnik Primoštena Stipe Petrina javnim je dopisom  o tome obavijestio šibensko-kninskog župana Gorana Pauka. U dopisu županu Petrina detaljno obrazlaže radikalan potez primoštenske općinske vlasti, :
“U ovom trenutku već je mjesec dana ‘na čekanju’ za objavu u Službenom vjesniku Šibensko-kninske županije 10 akata koje je Općinsko vijeće usvojilo na sjednici od 15. lipnja ove godine, premda je u međuvremenu izišao jedan broj. Među neobjavljenim su odlukama primoštenskog Općinskog vijeća i četiri akta o prostornom planiranju, koji će na snagu stupiti tek osam dana od dana objave u Službenom vjesniku, a zbog važnosti, njihova nam je objava bila iznimno hitna. Na čekanju je i Urbanistički plan uređenja Raduča, bitan za obnovu primoštenskih hotela, na što smo više puta upozoravali županijskog tajnika Danu Maretića koji inače uređuje županijsko službeno glasilo...”, piše Petrina.
Primoštenskog je načelnika najviše razljutila činjenica što među gradovima i općinama ima povlaštenih. Prema riječima samog Maretića, tvrdi Petrina, izlazak novog broja županijskog Službenog vjesnika čeka da Grad Vodice donese neke akte!
“Smatram nedopustivim da jedan službenik određuje koje će akte, kojih jedinica lokalne samouprave i kada objaviti u Službenom vjesniku i koga će ‘čekati’. Takvim ponašanjem tajnik Dane Maretić direktno nanosi neprocjenjivu štetu Općini Primošten! Riječ je o službeniku koji je reketario općine i gradove tražeći od njih da mu dodatno plate uređivanje županijskog Službenog vjesnika, iako je taj posao u opisu njegova radnog mjesta. Do kada ćete na odgovornim mjestima držati podobne zabušante i stranačke vojnike umjesto sposobnih radnika, i do kada ćete poticati stagnaciju, korupciju, beskičmenjaštvo i reket?”, pita u javnom dopisu šibensko-kninski župan Stipe Petrina te zaključuje da nije čudno što je Županija propala.

Iz kategorije: Vijesti