Datum objave: 12. Srpanj 2011

Slab odaziv birača na izbore članova vijeća nacionalnih manjina

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Provedeni su izbori za predstavnike nacionalnih manjina i članove vijeća nacionalnih manjina u Šibensko-kninskoj županiji.
Odaziv birača na nedjeljnim izborima bio je slab, u cijeloj županiji na izbore je izišlo 2860 birača od ukupno 18 598 pripadnika srpske, albanske i slovenske nacionalne manjine.
U Šibeniku je od 2217 birača srpske nacionalne manjine njih tek 79 glasovalo za izbor predstavnika srpske nacionalne manjine na području grada Šibenika. Izabrani su: Dušan Borak, Drago Brkić, Miloš Brkić, Živko Damjanić, Petar Eraković, Jordan Gladović, Milan Kabić. Lazar Knežić, Jovo Lalić, Milan Lalić, Petar Lalić, Gojko Mijaljica, Milan Milovac, Milorad Vrljević i Đurđa Vrljević- Šarić. 
Na području Šibensko- kninske županije od 18 139 registriranih pripadnika Srpske nacionalne manjine na izbore ih je izišlo 2844, od 125 Slovenaca, glasalo je njih tek troje, a od pripadnika Albanske manjine na izbore je izišlo tek 13 ljudi od upisanih 334.
Za izbor predstavnika slovenske nacionalne manjine predložena je i izabrana Mira Knežević, a Fejzulla Ademi predstavljat će albansku nacionalnu manjinu u Vijeću.

Iz kategorije: Vijesti