Sidebar Menu

Datum objave: 11. Srpanj 2011

Jeste li nabavili novi broj časopisa "Šibenik tim"?

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi, 9. broj časopisa Šibenik tim u prodaji je od danas i na kioscima dok se u dućanima trgovačkog lanca Djelo može nabaviti još od subote, 9. srpnja uz prigodan poklon - 160 grama Djelove nove delicije, Prominske kobasice. U redovnoj rubrici "Istraživanje"  donosi rezultate ispitivanja javnog mnijenja o  razvojim projektima u Gradu Šibeniku i Šibensko - kninskoj županiji. Pokazalo se  da su građani itekako zaintereisrane za strategije razvoja Šibenika i Županije ali  da ih više od 80 posto ništa o tome ne zna, a željeli bi znati. U serijalu "ŠIbenik na prekretnici dva desetljeća" tema su dobiveni i izgubljeni šibenski brendovi ali i što je svaki od gradonačelnika ostavio za sobom, a što je propustio napraviti.  Gost rubrike Intervju je poznati TV novinar i urednik Miroslav Lilić, Drnišanin, šibenski zet koji, uz ostalo, tvrdi da Šibenik nepravedno zaostaje za drugim sredinama te da bi oni koji ga vode trebali okupiti sve uspješne Šibenčane izvan Šibenika i angažirati ih na razvojnim programima. Ni u ovom broju nisu izostale teme iz slavne povijesti Šibenika. Tu je priča o carevima i caricama te kraljevima i kraljicama koji su posjetili Šibenik  od njegovog osnivanja do danas popraćena s mnoštvom fotografija kao i prisjećanje na Antu Fruu, čovjeka koji je 60 godina nesebično radio na uljepšavanju Šibenika i bio jedna od osnivača kupališta Jadrija. U rubrici "Portreti" doznat ćete sve o akademskom glazbeniku i glazbenom pedagogu Ivanu Koruniću, prvom diplomiranom akademskom gitaristu u bivšoj Jugoslaviji, a u Zavičajnom putopisu ovog puta tema je avanturistička plovidba Zrmanjom. 

Novi broj časopisa obogaćen je dvjema rubrikama i to "Dobri ljudi" u kojoj se predstavljaju danas rijetki pojedinci , oni koji nesebično pomažu drugima i rade za opće dobro ne očekujući za to nikakvu materijalnu naknadu. U ovom broju to je Njegoslav Turčinov, nastavnik povijesti i zemljopisa koji je u Šibensko -- kninskoj županiji rekorder po godinama volontiranja u Centru za socijalnu skrb jer već više od 30 godina, kao vanjski suradnik, radi s mladim delikventima. Pomogao je čak 50 - tero  mladića i djevojaka da u životu pronađu pravi put.  Druga  rubrika  pod nazivom "ŠI BOM ( u prijevodu šibenska banka mozgova) ili oni su za pet"  govori o mladim šibenskim talentima, djeci i mladima koji su uspješni u školi i drugim aktivnostima. Sponozor te rubrike je jedina domicilna trgovina dječjom opremom i igračkama BABY CENTAR, a smisao je promoviranje mladih ljudi koji su se iskazali na različitim poljima izvan redovne školske nastave te pokazati da Šibenik može biti poticajna sredina i za takva postignuća te da u tome ne zaostajemo za većim, razvikanijim sredinama.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam