Datum objave: 09. Srpanj 2011

Presudile emocije: Šibenčanima Banj najvažniji gradski projekt

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Najvažniji projekt aktualne gradske vlasti je uređenje gradske plaže Banj i izgradnja kolektora otpadnih voda. Tako je odlučila većina posjetitelja naše web stranice, čak 249 (ili 40 posto) od 624 pristigla glasa ide u korist tog projekta. Slijedi projekt uređenja Poljane kojeg je najbitnijim ocijenilo 25 posto Šibenčana.

Rezultati ankete posebno su zanimljivi kad se uzme u obzir pad gospodarske aktivnosti i gotovo 8 tisuća nezaposlenih Šibenčana, a u izboru najvažnijeg projekta presudile su emocije i projekti koji, kad budu dovršeni, neće otvoriti mnogo radnih mjesta. Primjerice, projekt iNavis centra ili OŠ Meterize koji sa sobom dovode i nova radna mjesta dobili su tek 9, odnosno 1,2 posto Vaših glasova. Šibenčanima je nakon gradske plaže i Poljane bitan projekt sanacije bivšeg TEF-a, odakle bi sva troska, prema najavama,  trebala biti izmještena do ožujka 2012. Taj projekt dobio je 12,5 posto Vaših glasova. 
Slijedi norveško-hrvatsko projekt izgradnje Pomorsko- inovacijskog centra iNavis u ex vojarni Bribirski knezovi kojeg je najbitnijim istaknulo 8.9 posto posjetitelja web portala Šibeniknews. Slijedi projekt Ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovil sa 3,2 posto, te izgradnja spomenika Draženu Petroviću kojeg je najvažnijim ocijenilo tek 2,5 posto Šibenčana. Na začelju su  izgradnja osnovne škole Meterize i gradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Bikarac sa nešto više od 1 posto Vaših glasova. 3,2 posto vas smatra da aktualna vlast nije zaslužna za ove projekte i zasluge pripisuju bivšoj, HDZ-ovoj vlasti.
Potaknuti informacijom o velikom broju sportskih klubova i širokoj lepezi sportova kojima se moguće baviti u Šibeniku i činjenicom da mnogi od njih ne dobivaju zasluženu pozornost, u novoj anketi pitamo vas koji su po Vama sportovi nepravedno zanemareni od strane sportskih institucija, udruga ili medija.

Iz kategorije: Vijesti