Datum objave: 09. Srpanj 2011

Plavi cvijet Šibeniku, Skradinu, Vodicama i Primoštenu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Prema odluci Hrvatske turističke zajednice Skradin, Primošten, Vodice i Šibenik su dobitnici ovogodišnjeg „Plavog cvijeta“ u Šibensko-kninskoj županiji. Nagrada „Plavi cvijet“ dodijeljuje se najuređenijim turističkim mjestima u primorskoj Hrvatskoj.
Skradin je odnio pobjedu u kategoriji mjesta do 1000 stanovnika, Šibenik nije imao pravu konkurenciju u mjestima iznad 10.000 stanovnika, jednako kao i Vodice mjestima s tri do deset tisuća stanovnika
Primošten je uvjerljivo odnio “Plavi cvijet” među mjestima od jedne do tri tisuće stanovnika.

Perivoj Roberta Visianija najljepši park u županiji

Posebno priznanje za ostvaren napredak u razvoju turizma u malim turističkim mjestima na otocima dobila je Prvić Šepurina. Osim turističkim mjestima, dodijeljene su i nagrade za pojedinačne elemente. Najljepšim parkom u županiji ocijenjen je šibenski park Roberta Visianija. Najbolja plaža je vodička Plava plaža. Najuređeniju okućnicu ima Zlatka Srdarev iz Vodica, a najljepši balkon Jagoda Šljuka iz Pirovca.

Turističko- informativni centar u Murteru najbolji je u svojoj kategorij, a dalmatinsko etnoselo u Solarisu ima najbolju turističku ponudu. Najbolji suvenir Šibensko-kninske županije je skradinska torta u šibenskoj kapi koju izrađuje obrt “Skradinske delicije” iz Bićina.

Iz kategorije: Vijesti