Datum objave: 20. Lipanj 2011

Taxi-brodom od Mandaline do šibenske rive

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Šibenska riva i Mandalina od ove sezone su prvi put u povijesti povezani službenom morskom linijom. Brodica Nevena Leve, akreditiranog taxi prijevoznika na vodi, plovit će svakog dana od 9 do ponoći na relaciji riva (ispred pizzerije „Zora“) -Marina Mandalina.
S NCP-om je Leva potpisao ugovor na godinu dana, do 1. lipnja 2012., vozit će do kraja ljetne turističke sezone, po potrebi i duže, a nije isključeno da se nova linija održi kroz cijelu godinu. Linija je uspostavljena na inicijativu Uprave Mandalina Marine baš kako bi svojim gostima omogućili brži i ljepši prijevoz do Šibenika i njegovih znamenitosti, ali i kako bi Šibenčanima olakšali odlazak u Mandalinu. Linija je osim turistima, idealna za lokalno stanovništvo iz Mandaline, kojima Leva obećava popust:

Popust za „lokalce“

„Cilj je potaknuti i Mandalinjane da morskim putem dolaze u centar grada kako bi obavili svakodnevne poslove. Cijena karte u jednom smjeru za turiste je 20 kuna, no za stanovnike Mandaline prepolovit ću cijenu i voziti ih za 10 kuna. Nema problema, dogovorit ćemo se“, obećava Leva kojem je, kako kaže, gost uvijek na prvom mjestu.
Vožnja traje 15 minuta, osim što je praktična, puno je ljepše iz brodice na povjetarcu promatrati vizure grada, nego se tiskati u prepunom autobusu, za otprilike istu cijenu, mišljenja su i njemački gosti, koji su se među prvima prevezli sa Levom.
„Tek sam počeo prevoziti, turisti su zainteresirani, sviđa im se što se u potpunosti podredim njihovim potrebama. Ostavim im broj mobitela pa se jave nakon što razgledaju grad ili večeraju u restoranu. Čekam ih koliko god treba, nekidan sam zadnju turu preveo iza ponoći“, kaže strpljivi privatnik Leva kojem od turista ovisi zarada, s obzirom da lokalci još ne koriste njegove usluge. „Nisu se još javljali, al nadam se da će ih biti, možda kad prođe sezona i gužva.“
Nevena Levu i njegovu brodicu (koja je, spomenimo, opremljena svom potrebnom opremom za spašavanje, te odgovara svim standardima plovidbe i prijevoza putnika) sve do 1. listopada možete pronaći na rivi ispred pizzerije „Zora“ ili na vrhu gata D u Marini Mandalina ili ga dobiti na broj mobitela 091 890 1672.
 

Iz kategorije: Vijesti